Četvrtak, 28. ožujka 2024.

NOVI UDAR NA MAĐARSKU Sporan zakon koji zabranjuje homoseksualnu propagandu prema djeci

Europska komisija jučer je uputila dvije tužbe protiv Mađarske zbog diskriminacije pripadnika tzv. LGBTIQ skupine i ograničavanja slobode medija. Tužba je podnesena protiv mađarskog zakona kojim se, kako tvrde EU birokrati, ljude diskriminira na temelju seksualne orijentacije i rodnog identiteta.

Komisija smatra da se tim zakonom krše pravila unutarnjeg tržišta, temeljna prava (posebno LGBTIQ osoba) te, s obzirom na ta temeljna prava, vrijednosti EU-a.

Inače, mađarski zakon zabranjuje da se sadržaji koji promiču homoseksualnost, transrodnost i interspolnost koriste u školama. Zakon je usmjeren protiv sadržaja koji mlađima od 18 godina „promiče ili prikazuje” ono što se u zakonu naziva „samoidentificiranje koje odstupa od spola dodijeljenog pri rođenju, promjena spola ili homoseksualnost”.

EU birokrati i općenito globalističke strukture na Zapadu odlučni su da rodnu ideologiju i promicanje sodomitskog ponašanja uvedu ne samo u škole, nego i u vrtiće.

I u Hrvatskoj već imamo poučavanje rodne ideologije u vrtićima, a tu agendu provodi organizacija Status M.

Naravno da i Orbanov režim ima brojne mane i aberacije, no u ovome konkretnom slučaju radi se o pokušajima negiranja mađarskog prava da suvereno odlučuje o vlastitim školsko-obrazovnim programima.

Radi se o ideološkoj agresiji onih koji LGBT prava smatraju temeljnim pravima EU-a.

Jaka li je budućnost EU-a s takvim „temeljima“…

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...