Srijeda, 24. travnja 2024.

OVO SE NE MOŽE PREPRIČATI Pogledajte retoričke „igre“ dopredsjednice Sjedinjenih Američkih Država

Iako je potpredsjednica Sjedinjenih Država poznata po svojim javnim nastupim, ipak u svakom sljedećem javnom nastupu uspije nadmašiti samu sebe i pokazati nam kako se ponaša odgovorna političarka. U intervjuu za „CBS News“ na upit novinara Roberta Coste dogodio se „raspad sistema“ kada potpredsjednica nije mogla objasniti kako to da demokratski predsjednici tijekom proteklih pet desetljeća nisu kodificirali zakon prema odluci Vrhovnog suda u korist Roe.

Odgovor Kamale Harris je bio tako neodređen i nepovezan, da bi i profesori logike njezinu rečenicu mogli koristiti na ispitima u srednjim školama za prepoznavanje logičkih pogrješaka. No, treba istaknuti da je potpredsjednica iz logičkih akrobacija uspjela zaključiti kako su određena pitanja riješena ranije. Na to je novinar rekao kako je očito da određena pitanja nisu riješena, a potpredsjednica je samo potvrdila da novinar ima pravo (čime je potvrdila da ono što je rekla sekundu ranije nema smisla). Samu retoričku „igru“ potpredsjednice Sjedinjenih Američkih Država možete pogledati niže:

Zanimljivo je istaknuti kako nije prošao niti dan od intervjua, a Meghan Groob, savjetnica potpredsjednice (jedna od suradnica koje su joj pisale političke govore), je prema navodima određenih medija (Politico, Breitbart) odlučila napustiti poziciju nakon samo četiri mjeseca, što dovoljno govori o kaosu koji se događa unutar same administracije u Washingtonu.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...