Petak, 19. travnja 2024.

PREDRAG MATIĆ FRED IZ SREDNJEGA VIJEKA Pročitajte koju je najnoviju glupost ispalio!

Kao što je na svome Twitter profilu napisao Predrag Matić Fred, jedini poznati izliječeni PTSP-ovac i mobilizirani dragovoljac, ovaj se tjedan u Europskom parlamentu „raspravlja o šokantnoj odluci koja je došla iz SAD-a, a koja za milijune žena i djevojaka znači zabranu pobačaja i ugrožavanje zdravlja i života. @TheProgressives snažno osuđuje odluku o ukidanju Roe v Wade i poručujemo: your body, your choice!”.

Progresivni Fred, koji svoj progres dokazuje zagovaranjem ubijanja nerođene djece, nedavno je primio nagradu za najboljeg europarlamentarca u području zaštite ljudskih prava. Tom je prilikom poručio: „Mi živimo u 21. stoljeću i želimo perspektivu za 22. stoljeće, a ne vraćanje u doba inkvizicije i mračnog srednjeg vijeka”.

Potkapacitirani progresivci kad ne znaju što bi smisleno rekli uvijek iz šešira vade „inkviziciju” i “mračni srednji vijest”.

Tako i naš nesretni Fred spominje srednji vijek, ali – neuk kakav jest – ne zna da su tada nastale neke od najvažnijih institucija zapadne civilizacije, i to upravo zahvaljujući djelovanju Katoličke Crkve koja je nakon barbarskih pustošenja izdigla Zapad iz pepela i dala mu najsnažniji pečat.

U „mračnom srednjem vijeku“, doduše, nije bilo tehnoloških izuma kao danas. Tako se nije moglo niti na ultrazvuku vidjeti da začetom djetetu vrlo brzo kuca srce i formiraju se organi. Postavlja se stoga pitanje nije li Fred na tehnološkoj razini srednjega vijeka pa ne priznaje znanstvenu činjenicu da život počinje začećem?

Kako bilo, Predrag Matić Fred ne prestaje davati vrijedne priloge knjizi „Povijest ljudske gluposti“.

Nastavljamo pratiti pa i ako ta knjiga dosegne opseg knjižurine enciklopedijskog formata.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...