Petak, 26. travnja 2024.

Američka kongresnica predlaže zakon o zabrani promjene spola kod djece

Američka kongresnica Marjorie Taylor Greene predstavila je nacrt zakona kojim se želi zabraniti blokatore puberteta i hormonsku terapiju za djecu u SAD-u i kazniti zatvorom one koji pružaju takav tretman, donosi Tribun.hr.

Greene, republikanska kongresnica iz Georgije, traži zabranu više od desetak medicinskih postupaka, uključujući operacije, koje se izvode na maloljetnicima u svrhu promjene tijela takve osobe kako bi odgovaralo spolu koji se razlikuje od njihovog biološkog spola.

Prema prijedlogu zakona, svatko tko bi pružao takav tretman mogao bi se suočiti s do 25 godina zatvora. Zakon bi također zabranio savezno financiranje postupaka.

Nacrt zakona pod nazivom „Protect Children’s Innocence Act“ supotpisalo je 14 republikanaca u Zastupničkom domu, prema novinskoj web stranici The Hill.

„Pružanje takozvane rodno afirmirane skrbi maloljetnicima je stvarno zlostavljanje djece“, rekla je Greene u emisiji Fox Newsa u četvrtak.

„Ova su djeca premlada da bi donosila te grozne odluke koje će utjecati na njih i bit će trajne do kraja života“, dodala je Greene.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...