Utorak, 16. travnja 2024.

BOLESNO! Dječak od najranije mladosti, uz potporu roditelja, nastupa u gay klubovima

Psihijatar Herman Vukušić na Facebooku se, pomalo i sarkastično osvrnuo na sudbinu Desmonda, dječaka koji od najranije mladosti, uz potporu roditelja, nastupa na gay eventima. Objavu prenosimo u cijelosti. (Vigilare)

PROGRESU NIKAD KRAJA

Upoznajte Desmonda, čije umjetničko ime je “Desmond je veličanstven”, dječaka koju uz punu potporu svojih roditelja od svoje najranije mladosti nastupa na gay eventima, u gay klubovima, pride paradama i drag performansima, a 2018. bio je gost i na jutarnjem programu američke nacionalne kompanije u vlasništvu Disneya.

Na svojoj FB stranici (naravno uz punu roditeljsku podršku) Desmond se priključio borbi protiv desničarskih konzervativnih snaga koje se protive da “drag queens” odrasle osobe čitaju priče maloljetnoj dječici po javnim knjižnicama.

Desmond također hrabro i otvoreno poziva na razmišljanje kako je izlaganje djece “drag queen” kulturi unutar LGBTQ zajednice za njih dobra stvar. Desmond je nedavno napunio 15 godina, a svoj debitantski nastup na gayprideu imao je 2015.

Namjerno postavljam ovu objavu na blagdan Velike gospe da se zna kako i mi vjernici (za koje pojedine društvene skupine rabe uvredljivi naziv: katolibani) možemo razumjeti ljepotu društvenog napretka nošenog duginim bojama.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...