Petak, 24. svibnja 2024.

I dr. Vukušić odgovorio Veljači: Optužio ju za govor mržnje i najavio pravne postupke

Poznati psihijatr dr. Herman Vukušić osvrnuo se na posljednju kolumnu Jelene Veljače u “Jutarnjem listu” i najavio moguće pravno djelovanje zbog govora mržnje. Njegov Facebook status prenosimo u cijelosti. (Vigilare)

Draga Veljača, evo Vas opet…

Tragediju 15-godišnje djevojčice povezujete ni manje ni više nego s Isusom i vjeronaukom u školama!!!!!

Po Vama bi čarobna panacea bio “seksualni odgoj” jer bi onda predatori znali da silovanje nije u redu, a maloljetne curice bi manijacima znale reći “NE”.

Opet lamentirate o “bijelim heteroseksualnim punoljetnim muškarcima koji misle kako postoje maloljetne djevojke koje doista žele ući u seksualni odnos s muškarcem starijim od njih”.

Krenimo, Veljača, od ovog zadnjeg:

Imali ste prilike nedavno se suprotstaviti “bijelim muškim političkim moćnicima” koji su preko društvenih mreža seksualno eksploatirali maloljetne djevojčice iz susjedne nam Srbije.

Šutjeli ste kao zaliveni.

Zašto?

Možda zato što su u njihovu obranu stale Vama bliske neoliberalne političke kreature na čelu s dvije zastupnice koje bi karijeru gradile na svemu što ih dovede na naslovnice, uključujući i kuckanje ploča po zgradama.

Jedna od njih doslovce je tada izjavila sljedeće:

“A s druge strane, nezakonit seks s maloljetnom osobom je kada je ona, po pravu RH, mlađa od 15 godina”.

To Vas tada nije zasmetalo i gle čuda što se dogodi par mjeseci kasnije…

Možda bi, draga Veljača, situacija bila drugačija da se na nesretnu djevojčicu i dalje gledalo kao mladu žensku osobu kojoj treba pažnja i priznanje njezine ženstvenosti.

Međutim, za “seksualni odgoj” koji Vi i Vama slični promičete ona je “osobica s menstruacijom” koja se nakon ove tragedije može identificirati s počiniteljima zločina pa (kako nedavno kažu novine u kojima pišete) nakon razgovora ili dva sa psihologom promijeniti spol u muško.

I na ove teme šutite kao som, premda ste još donedavno glorificirani kao mesija društvenog aktivizma.

Jednom ste već optužili jednu cijelu političku stranku za zločin silovanja u jednom dalmatinskom gradu, a sada su Vam krivci Isus, HBK i Katolička crkva.
Ovo je, draga Veljača, čisti govor mržnje protiv nas katolika, a kako se nakon Vaših javnih djelovanja u kojima prozivate institucije zna dogoditi da u istima pogibaju ljudi, vrijeme je da mi koji smo uvrijeđeni ovim tekstom pravno i demokratski djelujemo protiv Vas.

Prije nego opet bude kasno…

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...