Subota, 20. travnja 2024.

Bill Gates promiče tzv. čarobne sjemenke i GMO hranu za rješavanje problema gladi u svijetu

Šef i osnivač Microsofta Bill Gates u jednom od svojih eseja napisao je da svijet mora ulagati u razvoj genetski modificirane hrane. Po njegovom mišljenju, globalna bi zajednica trebala iskoristiti ono što on naziva „čarobnim sjemenkama“. Dodao je kako bi to pomoglo u rješavanju problema gladi, jer smatra da samo pomoć u hrani i doniranje hrane siromašnima ne će riješiti problem.

Samo će „čarobne sjemenke“ – odnosno genetski modificirane sjemenke – biti otporne na vruću i suhu klimu, a uz to će rasti tri tjedna brže od prirodnih. „Temperatura će i dalje raste“, rekao je Gates.

André Leu, stručnjak za organsku poljoprivredu i bivši predsjednik IFOAM-a, smatra da čarobne sjemenke Billa Gatesa ne će riješiti problem gladi u svijetu, već će „izazvati ekološku katastrofu“.

Neuspješna, nespretna, primitivna manipulacija živim sustavima ne stvara „čarobno sjeme“ – ističe Leu. Stvara ekološku katastrofu za GMO monokulture istiskujući bogatu raznolikost usjeva koji su nam potrebni za ljudsko zdravlje i zdravlje planeta, stoji u izjavi u kojoj se kritizira Gates.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...