Petak, 26. travnja 2024.

Društvo za zaštitu nerođene djece u Velikoj Britaniji bori se i protiv prisilnih pobačaja

Velika Britanija je proteklih dana bila ujedinjena zbog smrti svoje kraljice. Što nam daje primjer lijepog svjedočanstva. Ali dok se opraštamo od kraljice Elizabete, u isto vrijeme se održavaju veliki prosvjedi za život u Londonu na kojima sudjeluju brojne udruge koje promiču zaštitu života.

Jedno od njih, društvo za zaštitu nerođene djece je SPUC, koje je vrlo  aktivno u Velikoj Britaniji (postoji više od pedeset godina). Pokreću akcije kao što su pisanje pisama, dijeljenje letaka (od vrata do vrata), peticije, interveniraju u školama kako bi prikazali razvoj fetusa u utrobi majke… trenutno vode kampanju informiranja o prisilnim pobačajima u Velikoj Britaniji (što čini oko petnaest posto od ukupnog broja pobačaja), što pokazuje da se vrlo često buduće majke prisiljavaju na taj čin iako one to ne žele. Isto tako prenose svjedočanstva žena koje su odustale od abortusa i odlučile roditi dijete.

Udruga je nedavno razvila platformu pod nazivom Truth koja je već doprla do mnogih mladih ljudi. Mnogi mladi ljudi prolaze obuku kod njih i sudjeluju u kampanjama informiranja javnosti. Nadamo se da će udruga uspjeti u svojoj misiji zabrane pobačaja u Velikoj Britaniji!

Izvor

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...