Četvrtak, 25. travnja 2024.

Entuzijazam Kamale Harris u vezi pobačaja

Prije jučerašnjeg sastanka sa zagovornicima pobačaja, Kamala Harris je rekla:

„Znamo da je Vrhovni sud donio odluku u korist Dobbs kako bi uzeo ustavno pravo koje je priznato od naroda Amerike, od žena Amerike, stvorivši zdravstvenu krizu u Americi“.

„To potvrđuje činjenicu da, kao što svi znamo, moramo biti oprezni i moramo podržavati jedni druge kako bismo osigurali da je svaki glas zastupljen na način koji će omogućiti građanima jednak pristup svemu što im je potrebno za napredak“, rekla je potpredsjednica.

Potpredsjedničin entuzijazam za pobačaj prigušuje glasove čije vapaje još ne možemo čuti i osigurava da ti glasovi umru, a ne napreduju. Ono što je rekla je upravo suprotno od istine.

Što se dogodilo s onim da slijedimo znanost?

Postoje teški slučajevi i teške odluke, ali postoje načini da pomognemo ženama i obiteljima da izaberu život. Ali potpredsjednikovo obećanje zajedničkog političkog djelovanja radi osiguravanja pobačaja je odabir smrti.

Još je problematičnija smionost pastora Al Sharptona što ju je jučer podržao. Zar Afroamerikanke ne zaslužuju imati svoju djecu? To je način Margaret Sanger. Možda imate svoj pokret Black Lives Matter, ali u obzir ne treba uzimati život nerođene afroameričke djece. A njihove majke možda ne vjeruju da imaju drugog izbora osim onog koji im nudi potpredsjednica Sjedinjenih Američkih Država, pod takozvanom “zdravstvenom skrbi“ i “slobodom“. Ako je to slučaj, onda sloboda predstavlja ropstvo za previše mladih žena i djevojaka.

Ono što im trenutna vlada nudi je smrt i bijeda.

Kakva bismo mi sugrađani bili kada bismo se okupili kako bismo pomogli ženama da budu majke kada su trudne. Entuzijazam za pobačaj – koji predstavlja Kamala Harris – predstavljanja inzistiranje da žene imaju pravo na ubijanje djece. To je ekstremizam. To nije put za koji se većina Amerikanaca zalaže, i molim se da što god se dogodi na skorašnjim izborima, obje strane budu razumne i suosjećajne s ovom borbom za ljudska prava u našim životima. To je početak boljeg društva.

Izvor

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...