Petak, 19. travnja 2024.

Milosrđe biskupa: Nježno poput bagera okićenog duginim bojama!

Ovih je dana aktualan “slučaj” župnika Kristijana Zebe koji je odbio krstiti dijete lezbijskog para. Potaknut napadima koji su na ovoga župnika uslijedili nakon donesene jedine moguće ispravne odluke jedan “seoski župnik” (podatci poznati uredništvu) dao je potporu bratu župniku. Tekst donosimo u nastavku:

Dragi Kristijane,

Promatrajući ovih dana kako te javno muče i mnoge zle riječi govore protiv tebe, osjetio sam potrebu da ti se barem ovako javim. Istina, tebe blate imenom i prezimenom, a ja pišem iz zapećka i anonimno. Primio si mnoge udarce umjesto nas, i znadem da bole. No nisi sam!

Ne znadem niti jednoga sveca Svete Crkve kojemu se molim, a da bi postupio drugačije od tebe u ovom slučaju. Nema ih. Za početak dobro je pročitati neke od propovijedi bl. Alojzija Stepinca. On nam je navodno uzor…

Ono što me kao tvog subrata najviše boli jest milosrđe tvog ordinarija prema tebi, nježno poput bagera okićenog duginim bojama.

U nadi da će naš Gospodin prema svom obećanju grješnicima pomrsiti putove, molim za tebe preporučajući te u zagovor svih svetaca koji su ti dragi.

tvoj brat seoski župnik

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...