Četvrtak, 28. ožujka 2024.

Muški striper čitat će priče djeci u muzeju?

Muški striper bit će domaćin događaja za djecu u muzeju u Škotskoj, što je izazvalo zabrinutost roditelja jer rasprave o zaštiti djece postaju sve žešće.

Muzej i umjetnička galerija Stirling Smith u Stirlingu (u Škotskoj) najavili su „cabaret uz pjevanje“ namijenjen djeci mlađoj od dvanaest godina. Ali program vodi izvođač koji se obično viđa na mjestima koja su sve samo ne prilagođena djeci.

Događaj koji će se održati 14. listopada u muzeju vodit će Tom Harlow — muški striper. Na Stirlingovoj web stranici stoji da će se Harlow pojaviti kao „ne tako mala sirena“ i pjevati za djecu te im čitati „alternativne i osnažujuće bajke“.

Na njegovoj web stranici nalazi se popis izvedbi u kojima je nastupao. Među njima su uloge Bronyja, fetišiziranog prikaza lika iz Moga malog ponija koji Harlow opisuje kao „vrlo prljavog“ i Woofja! – malog psića koji izvodi „akrobacije“.

U drugom „umjetničkom“ nastupu pod nazivom Man’s World, Harlow opisuje svoj nastup kao „opojnu mješavinu glamura i prljavštine, ljigavosti i klasičnog striptiza koji će vas ostaviti opuštene čeljusti i na kraju nastupa tražit ćete još“.

Mnogi videozapisi na Harlowovoj web stranici imaju dobno ograničenje i zahtijevaju od gledatelja da se prijave na svoje YouTube račune kako bi potvrdili da imaju više od osamnaest godina prije nego što im se dopusti gledanje.

Otkako je počela kružiti vijest o Harlowinom nastupu u muzeju, neke su organizacije pokušale otkazati nastup navodeći zabrinutost zbog zaštite djece.

Organizacija UFT Škotska, koja je nastala na početku pandemije COVID-a 19 kao odgovor na zatvaranje škola, prva je skrenula pozornost na Harlow show prošli tjedan na društvenim mrežama.

Na Twitteru je grupa otkrila da su komentari roditelja koji su pokušali izraziti svoju zabrinutost zbog događaja za djecu u muzeju na Facebook stranici ubrzo bili izbrisani. Dodali su da je muzej odbacivao kritičke komentare kao „botove“.

„Tom Harlow je seksualni izvođač s lako dostupnim i vrlo seksualno eksplicitnim online sadržajem. Muzej Smith predstavlja platformu za ovoga seksualnog izvođača s njegovom insinuacijskom predstavom za djecu „ne tako mali morski mornar“. Djeca će ga potražiti na internetu. Ovo je pitanje zaštite”, tvitalo je jučer UFT Škotska.

Kao odgovor na UFT-ovu kampanju da se nastup otkaže, Harlow je poticao svoje sljedbenike na Instagramu da masovno prate njegovu Facebook stranicu, koja ima preko četrnaest tisuća članova.

„Mornar Tom je stvoren da djeci donese radost pjevanjem i jednostavnim pričanjem priča, a oni to pokušavaju upropastiti i to mi iskreno slama srce. Ulažem cijeloga sebe u ono što stvaram i ne volim slušati ljude koji to olako izvrću”, napisao je Harlow u pozivu na Instagramu kojim se bori protiv otkazivanja predstave.

Ovo nije prvi put da je odrasli izvođač pozvan da vodi dječji događaj u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Dana 22. veljače, osnovna škola Hollymount u južnom Londonu ugostila je drag queen Dolly Trolley u sklopu „tjedna raznolikosti“.

Roditelji nisu bili obaviješteni da će drag queen doći u školu, ali nakon što su vijesti izašle u javnost brzo se saznalo da je Trolley bio izvođač u neprikladnim erotskim filmovima.

Izvor

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...