Četvrtak, 25. travnja 2024.

Ne možemo… Po tko zna koji put

Senf, poznatiji kao gradonačelnik grada Zagreba, odlučio je nakon neuspješnih reformi u gradu Zagrebu započeti zeleni džihad s ciljem da pokaže kako nešto ‘delaju’. Nije dovoljno da građani razvrstavaju smeće, nego sada će Veliki brat provjeravati što bacamo u smeće.

Očito će novi radnici, koje su zaposlili u zadnja dva mjeseca, biti educirani kako da pronađu nepoćudne građane. Riječ je o velikom pothvatu za zagrebačku vlast koja se do sada hrvala s bojanjem klupa u dugine boje, divljim svinjama (koje od doba bana Jelačića nisu šetale središtem grada) i dvjesto pedeset metara biciklističke staze u Vlaškoj ulici.

Ovaj pothvat zapošljavanja novih radnika započet je u srpnju nakon teatralnog nastupa voditelja podružnice „Čistoće“ Davora Vića. U intervjuu za jednu lokalnu televiziju, kao prvak kazališta HNK, naglasio je da nema dovoljno radnika koji bi odvozili otpad, čistili ulice, sadili cvijeće itd.

Ali to nije sve. Senf je jučer u emisiji  „Nedjeljom u 2“ (dok traje proces zapošljavanja novih radnika) rekao sljedeće: „Mi ćemo stavljati obavijesti na kante, nećemo odmah ići na kažnjavanje, ali imat ćemo i kamere i komunalne redare, a u najgorem slučaju ćemo otvoriti vrećice pa možda nađemo račune. Našim ljudima je to smiješno, ali tako se radi vani. I njima to više nije smiješno…“.

Očigledno će građani od 1. listopada ići s knedlom u grlu od stanova do kanti za smeće gledajući čeka li ih državni službenik da utvrdi koliko smeća bacaju te imaju li ispravnu vrećicu za smeće.

Naravno da im to neće biti smiješno! Isto tako im nije smiješno što odvoz smeća ne funkcionira, što razrušeni centar grada podsjeća na ratno stanje i što Zagreb polako počinje podsjećati na Bejrut. A ja nisam netko tko olako uspoređuje Zagreb s Bejrutom.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...