Petak, 29. ožujka 2024.

Novoimenovani kardinal smatra da homoseksualni odnosi nisu grijeh za nekršćane!

Brazilac Leonardo Ulrich Steiner, kojeg je papa Franjo prošlog tjedna imenovao kardinalom, inzistirao je na tome da su homoseksualni činovi grješni samo za kršćane i da stoga homoseksualne zajednice trebaju biti odobrene.

Koristeći se logikom da ne želi nametati moral nekršćanima, kardinal Steiner je za „LifeSiteNews“ rekao da Crkva ne bi trebala pokušavati natjerati društvo da slijedi njezina uvjerenja.

„Kako možemo reći da je grijeh ako ne žive kršćansku vjeru?”, upitao je Steiner novinara u vezi s nekršćanskim homoseksualnim parovima.

„Ovdje se ne radi o fundamentalno moralnom pitanju“, rekao je mons. Steiner.

Kršćanski nauk o nemoralnosti homoseksualnih odnosa, star dvije tisuće godina, oduvijek je počivao na naravnom pravu, što znači da Crkva takve radnje smatra objektivno nemoralnima za svakoga, bez obzira na religijsku pripadnost.

Prema Katekizmu Katoličke Crkve (KKC), „homoseksualni čini su u sebi neuredni“ i „suprotni su naravnom zakonu“ te se stoga „ni pod kojim okolnostima ne mogu odobriti“.

Vatikanska Kongregacija za nauk vjere izdala je 2003. dokument u kojem se tvrdi da „brak postoji isključivo između muškarca i žene“ i da je ta istina „očigledna razumu i kao takva priznata u svim većim kulturama svijeta“.

„Nema apsolutno nikakve osnove da se homoseksualne zajednice na bilo koji način smatraju sličnim ili čak analogne Božjem planu za brak i obitelj”, stoji u dokumentu. „Brak je svet, dok su homoseksualni odnosi protivni naravnom moralnom zakonu”.

„Zakoni koji idu u prilog homoseksualnim zajednicama protivni su razumu jer daju pravna jamstva zajednicama između osoba istog spola”, stoji u dokumentu.

Izvor

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...