Srijeda, 24. travnja 2024.

Oproštaj od teniskog velikana, katolika Rogera Federera!

“Besmrtnik“ u svijetu tenisa. Bivši svjetski broj jedan i osvajač dvadeset Grand Slam turnira, Roger Federer objavio je u četvrtak 15. rujna da završava svoju karijeru i govorio je o tome što će sada raditi u životu. S 41 godinom, Švicarac će svoje posljednje mečeve odigrati tijekom Laver Cupa koji će se održati od 23. do 25. rujna, prije nego što konačno ode u mirovinu. Federer se sada odlučio fokusirati na potpuno drugačiji izazov. Izazov koji će zahtijevati i osobine bliske tenisu, kao što je ustrajnost.

„Biti dobar otac je izazov moga života“, rekao je Federer za švicarski časopis Caminada. Švicarac je sa suprugom Miroslavom “Mirkom“ Vavrinec (bivšom tenisačicom) otac četvero djece: blizanki Myle Rose i Charlene Riva od dvanaest godina te blizanaca Lea i Lennyja koji imaju osam godina. „Toliko je stvari koje prolaze kroz glave tinejdžera. Postaju kompliciraniji, emotivniji, dublji. Smatram da je to jako dobro, ali više utječe na mene. Kao roditelji, sada se moramo više potruditi da riješimo probleme. […] Dan za danom, trudimo se dati sve od sebe“.

Kao deklarirani katolik, ovaj športski prvak je poznat po svojoj predanosti humanitarnim djelima, uključujući zakladu koju je osnovao za pomoć djeci u zemljama u razvoju. Zanimljivo je istaknuti kako se na svoju osobnu želju 2006. susreo sa papom Benediktom XVI. Što drugo reći nego mu poželjeti sve najbolje u novoj etapi života. Au revoir Roger!

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...