Srijeda, 24. travnja 2024.

Predstavnici Sinodalnog puta bijesni nakon što su biskupi blokirali dokument o promjeni crkvenog nauka

Kardinal Reinhard Marx, bivši predsjednik Njemačke biskupske konferencije i bliski suradnik pape Franje, rekao je da je „jako razočaran ovim rezultatom glasovanja“.

Na blagdan Male Gospe cijeli katolički svijet bio je iznenađen kada je tijekom četvrtog zasjedanja Sinodalnog puta dvadeset i jedan njemački biskup tajnim glasovanjem bio protiv dokumenta koji je imao za cilj promijeniti moralni nauk Crkve o homoseksualnosti, kontracepciji i rodnom identitetu. Taj je dokument odobrio trideset jedan od šezdeset prisutnih biskupa, dok je dvadeset jedan biskup glasovao protiv. Ostali su bili suzdržani. Za usvajanje dokumenta bilo je potrebno glasovanje dvije trećine biskupa pa je manjina biskupa uspjela blokirati ovaj dokument Sinodalnog puta.

Skoro osamdeset posto predstavnika na Sinodalnom putu glasalo je za revolucionarni tekst koji odobrava homoseksualnost, kontracepciju i tvrdi da ljudi mogu imati binarni identitet. Od početka je konzervativno krilo Katoličke Crkve u Njemačkoj bilo zastrašeno, što je postalo očito nakon njihovog jučerašnjeg glasovanja protiv liberalizirajućeg dokumenta o seksualnosti. Na web stranici Sinodalnog puta objavljeni su brojni komentari sudionika četvrtog zasjedanja Sinodalnog puta koji izražavaju ogorčenje zbog otpora jedne trećine njemačkih biskupa koji su lojalni nauku Crkve.

Što se dokumenta tiče, njihova je vjernost nauku Crkve bila uzaludna. Budući da čelnici Njemačke biskupske konferencije žele nastaviti „put uništenja” (prema riječima biskupa Rudolfa Voderholzera), jer namjeravaju iskoristiti ovaj odbijeni sinodalni tekst i poslati ga u Rim.

Krivovjerni radni dokumenti Sinodalnog puta – koji su uključivali odobrenje blagoslova za homoseksualne parove – doveli su do dva vatikanska dokumenta, u jednom se odbija blagoslov homoseksualnih parova, a u drugoj se navodi da Sinodalni put „nije ovlašten obvezivati biskupe i vjernike da usvoje nove oblike vladavine i nove oblike doktrine i morala”.

Odbacivanje dokumenta o spolnom moralu na četvrtoj plenarnom zasjedanju Sinodalnog puta u Njemačkoj od strane manjine biskupa tračak je nade za Katoličku crkvu u Njemačkoj, koja pati zbog crkvenog poreznog sustava koji je uveo Hitler (1935.), jer financira aparat kolaboracionista koji uništavaju vjeru u vlastitoj zemlji i ucjenjuje Crkvu diljem svijeta bogatstvom koje stvara njemačka država. Posljednjih su desetljeća hrabri biskupi u njemačkom govornom području uvijek iznova bili degradirani čim bi pojedinačno prkosili medijskom mainstreamu.

Izvor

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...