Četvrtak, 25. travnja 2024.

Sotonisti oskvrnuli crkvu Srca Isusova u Zürichu

U crkvi je 17. rujna biskup Marian Eleganti, umirovljeni pomoćni biskup biskupije Chur, slavio sv. misu u sklopu Hoda za život. Za to vrijeme su prosvjed ispred crkve organizirali protuprosvjednici.

Protuprosvjednici su za vrijeme euharistijskog slavlja crvenom bojom ispisali broj 666 i englesku riječ „BURN“ na ulaznom zidu crkve Srca Isusova u Zürichu. „Zasluge“ za taj čin je preuzela anarhistička grupa Barikade (ovdje možete vidjeti njihovu stranicu) prosvjedujući protiv Hoda za život organiziranog tog istog dana u Zürichu.

Jednako tako, prije početka Hoda za život policija je uhitila osam protuprosvjednika, zbog nošenja nedopuštenog oružja i poticanja na nasilje. Prema priopćenju ministarstva unutarnjih poslova, policija je upotrijebila gumene metke i suzavac kako bi zaustavila skupinu protuprosvjednika. Također suprotu prosvjednici kritizirali inicijativu La nuit porte conseil, kojom se zagovara pravno uvođenje dana razmišljanja prije prekida bilo koje trudnoće.

Inicijativu su prošlog prosinca pokrenule nacionalne vijećnice SVP-a Andrea Geissbühler (BE) i Yvette Estermann (LU) i još uvijek je u fazi prikupljanja potpisa.

Izvor

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...