Petak, 29. ožujka 2024.

Španjolska vlada zatajila podatke o migracijama!

Španjolsko Ministarstvo unutarnjih poslova očito je zatajilo  podatke o migraciji za ključno razdoblje u 2018. godini.

Španjolska Narodna stranka desnog centra (PP) zatražila je od Fernanda Grande-Marlaske, sadašnjeg ministra unutarnjih poslova, da objasni uklanjanje podataka o migracijima koji se odnose na 2018., točnije na mjesece svibanj, lipanj i kolovoz, s web stranice Ministarstva unutarnjih poslova.

Zahtjev koji je upućen u nacionalnom parlamentu odgovara na očigledan nestanak podataka o ulasku ilegalnih migranata u Španjolsku tijekom prijelaznih mjeseci između mandata premijera Mariana Rajoya i sadašnjeg premijera Pedra Sáncheza.

Broj imigranata za ovo razdoblje, koje je Ministarstvo unutarnjih poslova izgleda zataškalo, iznosi sveukupno 8.628.

Podaci, koji su prikupljeni u dvotjednim izvješćima, politički su značajni jer bi potvrdili grozni učinak Sánchezove odluke da prihvati migrante s broda Aquarius, što je 2018. doprinijelo obrascu koji ometa obalnu stražu u obavljanju posla i dodatno je potaknulo trgovinu ljudima.

Trgovci ljudima ugrožavaju živote potencijalnih migranata ostavljajući ih u Sredozemnom moru, pod pretpostavkom da ih spasilački brodovi ne će samo pokupiti nego će ih ostatak puta odvesti do Europe, umjesto da ih pošalju natrag na obale Sjeverne Afrike. Narastanje migracijskih tokova koje je Sánchez potaknuo prihvaćanjem broda Acquarius rezultira većim (i opasnijim) neregularnim prijelazima.

Izvor

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...