Četvrtak, 28. ožujka 2024.

SVAKA ČAST! Četrnaestero djece spašeno od pobačaja nedavno je kršteno

Biskup Ginés García Beltrán, iz biskupije Getafe u južnoj Španjolskoj, predvodio je slavlje sakramenta krštenja u nedjelju 25. rujna u 17.30 sati u župi sv. Josemarije Escrive. Četrnaestero djece spašeno pred ulazima bolnica za pobačaje postali su dio velike obitelji Katoličke Crkve.

Životi četrnaestero djece koja su bila krštena 25. rujna mogli su biti prekinuti, „ali Božja ljubav je odlučila da to ne bude tako“, stoji u priopćenju biskupije Getafe.

To je zahvaljujući dobrom radu udruga Más Futuro i Rescatadores Juan Pablo II, koje majkama i njihovoj djeci nude novu priliku za život.

„Bilo je vrlo komplicirano jer svaka majka ima drugačiji problem, ali spašavanje beba od pobačaja čini nas duboko sretnima. Unatoč posebno teškoj situaciji u Španjolskoj, spašavamo mnogu djecu”, kaže Marta Velarde, voditeljica udruge Más Futuro.

Udruga Más Futuro ima sjedište u Alcorcónu, u blizini Madrida, gdje imaju i sklonište za majke koje su odustale od pobačaja, a koje imaju još jedno dijete na brizi i kojema nitko drugi ne pomaže. Također rade s drugim majkama koje su već imale pobačaj i trebaju savjet i podršku.

Iz udruge pojašnjavaju da su se za ovu proslavu pripremali mjesecima i da su jako uzbuđeni što će proživjeti ovaj poseban dan.

Biskup Getafea, Ginés García Beltrán, uvijek je s velikom hrabrošću branio vrijednost života i organizacije koje pomažu trudnicama.

S novim izmjenama zakona o pobačaju (čime je postao još dostupniji) koje su nedavno predložene u Španjolskoj, biskup je inzistirao da će „pobačaj, sa ili bez pristanka roditelja, uvijek biti intrinzično zlo. Uvijek će biti zlo, grijeh. Stoga su ovaj zakon i prethodni zakoni koji odobravaju pobačaj nemoralni”.

„Danas bih se želio osvrnuti na prijevaru koja je skrivena u ovom zakonu o pobačaju”, objasnio je biskup Ginés García Beltrán u izjavi za Cadenu COPE: „Danas se vodi rasprava o tome mora li ili ne šesnaestogodišnja djevojka pitati jednog od roditelja za njihov pristanak za pobačaj. Ima onih koji misle da to nije potrebno, a ima i onih koji misle da je potrebno. Ali zabluda na koju mislim je da obje strane stavljaju sav naglasak na pristanak roditelja, kao da bi pristanak roditelja loše djelo pretvorio u dobro“.

„Odnosno, s pristankom roditelja ili bez njega, pobačaj će uvijek biti loš”, objašnjava biskup.

U tim izjavama promišlja i o obrani života nerođenih, koja mora nadilaziti vjersko pitanje: „Moramo razmišljati o životu i braniti ga. Ne zato što smo religiozni, nego zato što smo muškarci i žene, a mnogo više zato što smo muškarci i žene koji slijede Krista”, zaključuje biskup.

Izvor

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...