Nedjelja, 26. svibnja 2024.

Uzinić navodno na ispovijedi: „Ovo ti ne govorim kao biskup jer to, na žalost, nije učenje Katoličke Crkve…?”

Dubrovačka geodetkinja i podupirateljica gay pridea Marta Skorin na svome je Facebook profilu podijelila navodno iskustvo ispovijedi kod današnjeg nadbiskupa Mate Uzinića.

Skorin je LGBT aktivistica koja, kao što može vidjeti iz Facebook statusa, ne smatra da je njezina seksualnost grijeh.

Skorin ističe da joj je nadbiskup Uzinić na kraju ispovijedi navodno rekao: „Ovo ti ne govorim kao biskup ni kao svećenik jer znam da to, na žalost, nije učenje Katoličke Crkve. Ovo ti kao govorim kao čovjek i kao vjernik, s vjerom u Boga koji prihvaća sve nas, takvi kakvi jesmo. A to je: siguran sam da će Bog blagosloviti svaku ljubav koje je svjesna i iskrena“.

Ako je ono što je Skorin rekla točno, to znači da nadbiskup Uzinić ne poštuje učenje Katoliče Crkve čijim je nadbiskupom.

Nadamo se da će se nadbiskup žurno javiti i demantirati ono što je gay aktivistica Skorin rekla. Naime, nevjerojatno nam je da bi jedan nadbiskup tako nešto mogao izjaviti.

Na žalost, Skorin je u međuvremenu prestala biti dijelom Katoličke Crkve.

Koji bi bio rezultat navodnog “razumijevanja” za koji djevojka optužuje nadbiskupa Uzinića? Taj što djevojka koja se kod njega navodno ispovjedila i dalje živi u grijehu i što je napustila Crkvu.

Pastiri su, istina, pozvani biti milosrdnima, ali istovremeno i nedvosmislenima i jasnima vezano za prozivanje grijeha radi spasa duše.

Po plodovima ćete ih njihovim prepoznati.

 

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...