Petak, 29. ožujka 2024.

Više ne govorimo o „velikoj zamjeni stanovništva“?

Kada predsjednik kaže kako su stranci dobrodošli u neku zemlju, posebice u ruralnim područjima koja gube stanovništvo, onda to nije zamjena stanovništva?!

Novi prijedlog zakona o azilu bit će podnesen početkom 2023., najavio je predsjednik Emmanuel Macron.

„Moramo reformirati naše procedure kako bismo mogli puno brže integrirati strance, a to je bitno“.

„Naša današnja politika je apsurdna” jer se „provodi tako da stavljamo žene i muškarace koji dolaze, koji su u najvećoj bijedi, u najsiromašnije četvrti“, kaže predsjednik Macron.

Ta je politika „neučinkovita i nehumana, neučinkovita jer sve više stranaca dolazi na neregularni način iz susjednih zemalja, a ona je isto tako nehumana jer ovaj pritisak znači da su prečesto loše primljeni“. „Moramo sačuvati temeljna prava svih, ali moramo biti sposobni brže provesti proces integracije, prije svega, boriti se protiv svih praksi odugovlačenja”.

Potrebno je reformirati proceduru”, ubrzati integraciju stranaca” i mnogo brže i puno bolje integrirati one koji čak imaju privremeni posao”, istaknuo je predsjednik Francuske.

Čemu svjedočimo u Francuskoj, uskoro ćemo svjedočiti u Republici Hrvatskoj, a ovaj članak je dobar uvod u budući proces integracije stranaca u našu državu.

Izvor

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...