Utorak, 19. ožujka 2024.

Bakić oštro opleo po oštromjeraškim znanstvenicima: „Nisu proizveli baš ništa“

Pandemija prolazi, a svi oštromjeraški znanstvenici i oštromjeraške institucije kao IRB nisu stigli proizvesti epidemiološki model? A rugaju se mojem koji je, osim što je jedini, odlično predviđao dinamiku valova, počevši od kritičnog drugog kad je ispravno predvidio malo preko 3000 hospitalizacija (i da stoga ne treba lockdown).

Ne čudi to naravno za “genijalce” kao Rudan, Štagljar, Đikić (ali čudi razina matematičke nepismenosti u njihovim tragikomičnim pokušajima), koliko čudi za IRB s 1000 zaposlenih koji je baš morao napraviti nešto, poput drugih sličnih u EU.

Ovi dragi naši vrijedni znanstvenci su se okupili prije godinu dana 1. 9. 2021. da nešto ipak pokušaju napraviti, ali još čekamo. Nedostatak ikakvih modela i utemeljenih prognoza ipak ih nije spriječio da stalno agresivno traže lockdown, maske i potvrde, te se posebno okomljavaju na djecu.

Naravno, oštromjeraške znanstvenike strašno boli što je jedan amater uspio napraviti nešto o čemu oni mogu sanjati pa umjesto da ipak angažiraju svoje timove s obzirom na ogromne budžete kojima raspolažu, samo se gube u pokušajima difamacija – time jako naglašavaju da oni nisu proizveli baš ništa.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...