Četvrtak, 25. travnja 2024.

Bill Belichick objašnjava zašto je nosio hrvatsku zastavu na jakni

Garderoba Billa Belichicka privukla je veću pažnju od uspjeha New England Patriotsa jer nije imala nikakve veze s njegovom uobičajenom odjećom, a to je majica s kapuljačom.

Belichick je u nedjelju nosio oznaku s hrvatskom zastavom na svojoj jakni kao dio inicijative NFL-a da se igračima i trenerima dopusti nošenje naljepnice ili oznake sa „zastavom koja predstavlja njihovu nacionalnost ili kulturno nasljeđe“.

„Ove godine NFL nam je dao priliku za to. Ponosan sam na svoje hrvatsko podrijetlo i ponosan sam što mogu nositi hrvatsku zastavu”, rekao je Belichick.

Inicijativa se odvijala tijekom četvrtog i petog tjedna ovogodišnje sezone američkog nogometa, a Belichick je nosio zastavu na jakni tijekom utakmice New England Patriotsa protiv Green Bay Packersa na Lambeau Fieldu.

Belichick je objasnio da, iako nije rođen u Hrvatskoj i nije njezin državljanin, to ipak predstavlja polovicu nasljeđa njegove obitelji. Belichick je naglasio kako je njegova majka Jeannette engleskog podrijetla, a otac Steve hrvatskog podrijetla.

Belichick je rekao da mu je puno značilo da može staviti takav simbol jer to pokazuje „da ima nekakvu vezu s hrvatskim naslijeđem“, poput trenera Seahawksa Petea Carrolla i trenera Alabame Nicka Sabana.

„Ponosan sam na to i drago mi je što ga imam priliku nositi“, rekao je Belichick. „Čuo sam od mnogo ljudi preko oceana da su to cijenili“.

Belichick je imao svoj uobičajeni ozbiljan ton kada je govorio o gesti stavljanja zastave na jaknu. Ipak, svoje je objašnjenje završio osmijehom i nešto izravnijom gestom rekavši: „Go Croatia!“ (Naprijed Hrvatska!).

Izvor

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...