Ponedjeljak, 06. svibnja 2024.

„Drag queen“ odjeven u demona drži homiliju u crkvi!

Dana 2. listopada metodistička crkva u St. Petersburgu, Florida, ugostila je drag queen tijekom svoje nedjeljne službe, dopuštajući njemu/njoj da održi propovijed o „prihvaćanju“ i pridruži se propovjednicima za oltarom kako bi pomogao tijekom službe riječi.

Isaac Simmons, drag queen, koji je bio odjeven poput demona, propovijedao je važnost pobjede nad „sustavima ugnjetavanja“ u društvu i kršćanstvu kako bi istinski „voljeli bližnjeg svoga kao samoga sebe“.

Simmons je izjavio tijekom „homilije“: „Ovdje smo da učimo, rastemo, dekonstruiramo i ponovno zamislimo što crkva može biti, za koga crkva može biti i kako se u crkvi možemo osjećati kao pripadnici zajednice”. Očito je da Simmons želi da crkva bude „za“ njega i jezivo je što govori o tome kako se „možemo osjećati kao pripadnici zajednice“.

Demonski drag queen je dodao: „[Crkva] može biti mjesto koje se ne boji osuditi queerfobiju, mjesto koje se ne boji imenovati grijeh rasizma i pozivati na kraj nadmoći bijele rase. Mjesto gdje svi imaju jednak i pravičan pristup ne samo samoj propovjedaonici, svetištu, već i kod samog Boga i prema svemu što Bog predstavlja unutar zajednice”. Naravno, prema Simmonsu (metodistička) crkva je mjesto za osuđivanje „queerfobije“, ali i za dobrodošlicu homoseksualnom drag queenu obučenom u demona koja propovijeda o prihvaćanju dok govori o Bogu kao „o sebi“.

Drugim riječima, moramo prihvatiti neprijateljsko preuzimanje kršćanske crkve (napose napad na katoličanstvo) i religije ili biti ocrnjeni kao fanatici.

Nevjerojatno, Simmons, koji kada je odjeven u drag queen nosi ime Ms. Penny Cost – bogohulna aluzija na Pedesetnicu i Duha Svetoga – trenutno je u procesu formacije za pastora u Ujedinjenoj metodističkoj crkvi. On/ona/oni je student prve godine sjemeništa upisan na Teološkom fakultetu Sveučilišta u Bostonu. On/ona/oni je smijući primijetio: „Tako je. Jednog dana dat će mi crkvu!”.

Izvor

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...