Ponedjeljak, 29. travnja 2024.

Jair Bolsonaro posvećuje Brazil Mariji nekoliko dana prije predsjedničkih izbora

Građani Brazila u nedjelju će birati između pro-life predsjednika Jaira Bolsonara i njegovog protivnika koji se zalaže za pobačaj. Brazilski predsjednik Jair Bolsonaro objavio je da je učinio čin posvete zemlje Gospi, zamolivši svećenike u Brazilu da ga podrže u tome.

U objavi na društvenoj mreži na Instagramu, J. Bolsonaro napisao je da je izmolio posvetnu molitvu 24. listopada, na blagdan svetog Rafaela prema katoličkom kalendaru. „Dijelim s katoličkim svećenicima Brazila vijest da sam danas, u kapeli palače Alvorada, izmolio sljedeću posvetnu molitvu”, rekao je predsjednik Bolsonaro.

Molitva, koju je napisao Bolsonaro, referira se na bivšu princezu regenticu Brazila koja je bila pobožna katolkinja, zvanu Izabela „Otkupiteljica“ jer je ukinula ropstvo u zemlji. Molitva ovako glasi:

„Kraljice neba i zemlje, kao poglavar brazilske nacije, ponavljam zahtjev koji ti je jednom uputila princeza Otkupiteljica Izabela da budeš vrhovna vladarica ove zemlje, ako je Brazil tvoj, i ovim činom mu zapovijedam, da bude narod čiji je Bog Gospodin, jer ti si posve od Boga“.

Na slici koja je objavljena na predsjedničkom Instagram profilu, predsjednik je stajao uz oltar kapele, a pratio ga je svećenik koji klečao ispred oltara. Još pet osoba vidi se na slici, a oni su bili prisutni kao svjedoci posvetne molitve.

Bolsonaro dodao je da je pozvao svećenike da koriste molitvu. „Ovu poruku, s puno poniznosti, prosljeđujem onim svećenicima koji će u svojim svetim misama, javnim ili privatnim, ako to žele, prikazati Bogu ovu skromnu posvetu Majci Gospodina našega Isusa Krista”.

Brazil je trenutno usred biranja novog predsjednika, a birači izlaze na biračka mjesta 30. listopada. Prvi krug glasovanja održan je 2. listopada, a predsjednik Bolsonaro dobio je 43% glasova. Njegov socijalistički protivnik Luiz Inácio Lula da Silva, koji se zalaže za pobačaj, kandidat Radničke stranke, osvojio je 48 posto. Budući da niti jedan kandidat nije osvojio 50%, uslijedio je drugi krug glasovanja.

Bolosonaro je poznat po svome odbijanju raznih globalnih politika protiv slobode, života i obitelji. Kao pro-life političar izazvao je negodovanje među svojim kolegama međunarodnim čelnicima odbijanjem cjepiva protiv COVID-a 19 i čvrstom protivljenju korištenja putovnica za cijepljene.

Izvor

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...