Petak, 19. travnja 2024.

Kardinal Müller oštro o blagoslovu homoseksualaca: „Ovo je hereza, ovo je raskol“

U novom intervjuu s Jimom Haleom iz LifeSitea, kardinal Gerhard Müller jasno je dao do znanja da usred „neprijateljskog preuzimanja“ Katoličke Crkve od strane „LGBT ludila“, mi katolici moramo „ostati čvrsti u istini“, vjerujući da će „Krist na kraju pobijediti“. Njemački kardinal u ekskluzivnom intervjuu oštro odbacuje LGBT agendu koja se i dalje uvlači u Katoličku Crkvu, za koju podsjeća vjernike da ide čak do promicanja „zločinačke ideje“ „kastracije dječaka“. On je takve postupke – učinjene u ime „transrodne“ agende – nazvao „zlostavljanjem male djece“, i „maloljetnika“. Müller je razgovarao s Haleom tijekom njegova posjeta Philadelphiji, Pennsylvania, na simpoziju kardinala Gerharda Müllera koji se održava od 7. do 9. listopada.

Intervju je pokrivao nedavne kardinalove izjave Raymondu Arroyou iz EWTN-a o „neprijateljskom preuzimanju Katoličke crkve” od strane pro-LGBT katolika, nedavnom sastanku Kardinalskog kolegija s papom Franjom u Rimu, kao i dužnostima pape u čuvanju katoličke vjere. Hale je istaknuo da je papa taj koji imenuje takve prelate na važne položaje, a upravo ti imenovani promiču LGBT agendu u Crkvi. Kardinal je odgovorio rekavši da iako „cijeni“ papin rad za „društvenu pravdu i mir“, „prvi zadatak pape je taj da bude jamac jedinstva i vjere“.

Müller se osvrnuo i na nedavne smjernice belgijskih biskupa, koji su u rujnu objavili dokument u prilog „blagoslova“ homoseksualnih parova. Ovaj korak belgijskih biskupa, objasnio je, nije „ništa drugo nego opravdanje homoseksualnog braka”, čak i ako taj plan skrivaju iza „propagande”. „Ali ako oduzmete propagandu”, objasnio je kardinal, „to nije ništa više od krivovjerja protiv kršćanskog braka, apsolutnog krivovjerja i raskola“. „Rim mora govoriti“, optužio je. „Sada je vrijeme da zavapimo istinu s krovova“.

Izvor

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...