Četvrtak, 28. ožujka 2024.

Musk uskoro preuzima ključnu društvenu mrežu? Kupnja Twittera je blizu finalizacije

Uskoro bi moglo doći do ozbiljnih promjena u politici o ograničavanju slobode izražavanja na Twitteru. Kako javlja portal Life Site News, blizu smo finalizacije transakcije. Milijarder je najavio da će odustati od prakse cenzure koja proganja konzervativne korisnike Twittera od 2016. godine.

Američki milijarder prvi je put svoju namjeru preuzimanja popularne mreže objavio u travnju ove godine. Najava je pobudila nadu mnogih korisnika da će platforma ponovnodopuštati izražvanje mišljenja suprotnih novoljevičarskim dogmama.

Sam kupac je izjavio da namjerava okončati politiku nametanja ideološke ispravnosti korisnicima interneta. Musk je razmišljao o povlačenju iz transakcije, tvrdeći da su brojni botovi iz tvrtke svojom aktivnošću na stranici umjetno napuhali njezinu vrijednost.

Međutim, ranije ovog mjeseca bogataš je obnovio svoju ponudu za kupnju stranice – strane su se složile s uvjetima prodaje, odredivši cijenu od 54,20 dolara za svaku pojedinačnu dionicu. Ugovor će biti finaliziran sljedeći petak, 28. listopada.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...