Četvrtak, 25. travnja 2024.

PROTIV KULTURE SMRTI: Guverner Oklahome zabranjuje operacije promjene spola

Konzervativni guverner Oklahome Kevin Stitt smatra svojom dužnošću braniti djecu od tzv. „transrodne“ medicine. Kako naglašava, sadašnje akcije samo su početak borbe države protiv ove degenerirane prakse.

„Pozivam zakonodavca da zabrani sve operacije nepovratne promjene spola i hormonske terapije kod maloljetnika na drugoj sjednici u veljači 2023.“, apelirao je republikanski guverner, potpisujući zabranu prijenosa državnih sredstava regionalnoj sveučilišnoj bolnici za tu svrhu, piše LifeSite News.

Kako je napomenuo Stitt, ovo je tek prvi korak u borbi protiv drastične prakse sakaćenja djece i davanja tzv. hormonskih blokatori sazrijevanja. „Užasno je neprikladno da se novac poreznih obveznika koristi za toleriranje, promicanje ili izvođenje ovakvih kontroverznih postupaka na zdravoj djeci“, komentirao je.

„Ne možemo zatvoriti oči pred onim što se događa diljem naše zemlje, a kao guverner ne ću dopustiti ‘tranzicijske’ operacije koje mijenjaju život male djece u Oklahomi – dodao je političar.

Odluka konzervativnog državnog upravitelja odgovor je na objavu na web stranici sveučilišne bolnice da nudi tretmane „potvrde spola“ za maloljetnike, uključujući kirurške intervencije.

Kevin Stitt jedan je od vodećih među konzervativnim guvernerima američkih država, koji vodi politiku temeljenu na idealima slobode i odgovornosti. Privatno je poduzetnik, suprug jedne žene 24 godine i otac šestero djece. Potpisao je opću zabranu pobačaja prije nego što je Vrhovni sud odbacio Roe vs. Gaziti. Dosljedno se bori protiv politike države blagostanja, kako snižavanjem poreza i birokracije, tako i uvođenjem zabrana promicanja ljevičarskih, neomarksističkih ideologija.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...