Petak, 26. travnja 2024.

U Nizozemskoj slike homoseksualnih orgija prikazane kao umjetnička instalacija

Dužnosnici u nizozemskom gradu Assenu odlučili su premjestiti javnu „umjetničku izložbu“ koja prikazuje slike homoseksualnih muškaraca koji sudjeluju u grupnim seksualnim odnosima – slike koje su očito neprikladne za oči djece – nakon široko rasprostranjene reakcije građana.

Pornografske slike, koje su bile izložene na središnjem gradskom trgu u sklopu Pride Photo izložbe Celebrating the Unseen, bit će premještene na zelenu površinu pod nazivom The Brink, koja je, unatoč tome što se nalazi u središtu grada, manje vidljiva od nekadašnje lokacije instalacije, izvještava regionalna nizozemska novinska kuća RTV Drenthe.

Ubrzo nakon postavljanja „umjetničke instalacije“, roditelji zgroženi opscenim slikama koje su bile izložene na središnjem gradskom trgu prekrili ploče kartonskim transparentom s natpisom „nije prikladno za našu djecu“.

Hein-Jan Keijzer, direktor Pride Photo, putujuće izložbe fotografija koja se može vidjeti u raznim gradovima, osudio je akciju koju su građani poduzeli kako bi zaštitili svoju djecu od izlaganja nepristojnim slikama, rekavši: „Ovo nije samo šamar za organizaciju, nego je posebno bolan šamar za ljude na fotografijama”.

Jaap de Jonge, predsjednik Asser Regenboog Alliance (ARA), LGBT organizacije, također je rekao da razumije reakciju grada, rekavši: „Želimo povećati vidljivost ovih grupa. Naravno, diskutabilan je način na koji se to radi”.

Hoće li nova lokacija biti prikladnija ili ne, dodao je Jaap de Jonge, ostaje za vidjeti. Sada su slike točno ispred ulaza u Drentsov muzej, pored kojeg cijeli dan prolaze srednjoškolci.

Izvor

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...