Utorak, 16. travnja 2024.

Vlč. Paweł Bortkiewicz: Žele uništiti Crkvu, obitelj i čovječanstvo

 „Atak na brak i obitelj dio je tzv. agende održivog razvoja, koja danas dominira svjetskom politikom i koja je u biti depopulacija. Crkva je jedna od posljednjih institucija koja se odupire… pardon: pokušava se oduprijeti toj pojavi“, kaže vlč. prof. Paweł Bortkiewicz, poljski katolički svećenik i profesor teologije.

Svećenik napominje da globalna revolucija „potpune slobode i totalnog napretka” čini sve da „Crkvu uvuče u ovu anticivilizacijsku močvaru, da ona služi tzv. Velikom Resetu i da prestane biti Crkva Kristova i postane Crkva globalista“.

„Ovdje će krajnji cilj biti stvaranje neke pseudoreligije, neke pseudocrkve prilagođene svijetu i dominantnim ideologijama pa tako i LGBT ideologiji. Takvi projekti su činjenica, o čemu možemo čuti i tijekom Gospodarskog foruma u Davosu“, objašnjava.

„Crkva je uvijek imala neprijatelje koji postoje i danas, koji imaju konkretan plan uništenja Crkve i stalno ga provode. Metode koje koriste sile zla nisu osobito inovativne. Oni samo uzimaju nove oblike i cilj im je uništiti Crkvu, uništiti obitelj, uništiti čovječanstvo itd. Svjestan sam kako moje riječi zvuče, ali nažalost to su činjenice“, naglašava svećenik.

Na pitanje: „Što ako je sadašnje stanje LGBT ideologije u Crkvi posljedica školovanja budućih svećenika u sjemeništima? Što ako stvarno vjeruju u LGBT slogan spasa i promiču cijelu duginu agendu jer su ih naučili da je to jedini ispravan put?“ Fr. prof. Paweł Bortkiewicz je odgovorio:

„Moguće je da su umovi mladih kandidata za svećenike zaraženi takvim tezama. Svaka osoba živi u specifičnom svijetu, susreće se s različitim izjavama, tendencijama itd. Ne znam u kojoj se mjeri takva infekcija LGBT ideologijom događa na seminarima. No znam da se u okviru pristojnog predavanja iz moralne teologije budućim svećenicima mora posvijestiti istina o ljudskoj spolnosti. Treba posebno razjasniti koja je biblijska osnova crkvene ocjene homoseksualizma. Treba prikazati istinitu priču o LGBT pokretu koja se temelji na prevari Kinseyja koji je i sam bio perverznjak okružen perverznjacima”-

„Teme o kojima raspravljamo, iako su izuzetno bolne, ipak su u manjini. Pouzdano mogu reći da sam u svom radu susreo doslovno nekoliko ljudi u sjemeništu koji su imali homoseksualne sklonosti. Rano su prepoznati, dijagnosticirani i udaljeni iz sjemeništa. Među svećenicima s kojima se susrećem mnogo je likova koji žive u prekrasnoj čistoći posvećenoj Bogu i volio bih da Crkvu i svećenike ne gledamo samo kroz prizmu ovih spektakularnih i ranjivih likova Tijela Kristova. U Crkvi postoji snaga dobra, koja svjedoči da je Crkva djelo Krista Gospodina koji se služi ljudima“.

Izvor

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...