Četvrtak, 25. travnja 2024.

Woke ideologija: Ljevica od toaleta radi mistiku

Razmotrimo slučaj građana koji su bijesni zbog ‘neutralnih’ toaleta, ali i zbog implementiranja rodne ideologije u sve pore društva.

Ti građani ne vjeruju da toalet treba biti stvar o kojoj se raspravlja, jer toalet koriste za obavljanje nužde dok ljevica od toga radi mistiku. Umjesto toga, građani u mnogim zemljama vide nametanje ‘neutralnih’ toaleta kao problem koji bi trebalo sudski rješavati.

Samo zeleno-lijeva agenda može biti dovoljno infantilna da ideološka uvjerenja temelji na toaletu. Vodstvo Oktobarske revolucije odabralo je srp i čekić kao simbole Komunističke partije, a danas američka i europska ljevica vidi u toaletu simbol borbe. Naglašeno korištenje toaleta sada će postati revolucionarni čin za koji će mladi revolucionari biti spremni ‘položiti živote’.

Ali, ne samo to. Američka i europska ljevica piše manifest u kojemu poziva one prosvijećene da „puštaju vodu dok su na toaletu“, a od borbe za toalete uspijevaju se financirati i nevladine organizacije.

Tko bi pomislio da će nešto kao woke ideologija zavladati Zapadom?

Hrvatska ima sreće što ne pripada krugu zemalja koje se ponose uvođenjem woke ideologije, ali ako i do uvođenja dođe, uspjet ćemo izvojevati pobjedu u borbi za toalete.

Liberalizam kao zmija otrovnica društva

Britanski novinar Peregrine Worsthorne tvrdio je da komunizam nije najotrovniji oblik politike. Ni nacionalsocijalizam ni fašizam nisu po njemu najotrovniji oblici politike. Najotrovniji oblik politike, po njegovom mišljenju, bio je liberalizam.

Isprva sam sumnjao u njegov prijedlog. Ipak, nakon promatranja razvoja neoliberalizma posljednjih godina, složio bih se s Peregrineom Worsthorneom. Komunizam, nacizam i fašizam su velika zla u historiji čovječanstva, ali svaki od tih totalitarnih režima pao je u suočavanju s demokracijom, konzervativizmom i kapitalizmom.

Liberalizam je drugačiji od propalih totalitarnih režima jer zahvaća sva područja djelovanja i formira identitet građana, a tamo gdje je liberalizam zavladao vidimo potonuće društva i ekonomije. ‘Poboljšani’ liberalizam ujedinjen s radikalnom ljevicom želi izmijeniti svijet u kojemu živimo.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...