Petak, 26. travnja 2024.

Woke revolucija ne zaobilazi ni Poljsku

Poljska nije izolirani otok u kojemu prestaje utjecaj „woke kulture“ i „kulture otkazivanja“ jer „brigada woke pokreta“ se širi Poljskom i želi izmijeniti društvo koje je religiozno, patriotsko i tradicionalno. Jedan od načina kako woke pokret pokreće svoje ideje jest Ženski pokret (udruženje koje je nastalo kao odgovor na zabranu pobačaja) i slučaj Margot. U tome su pokretu pripadnici woke pokreta pokušali uključiti transseksualce na način da su isticali prava svih pacijenata na pobačaj, i počeli su izostavljati pojam žena iz svojih slogana.

Posebno je zanimljivo da su društvenim mrežama krenuli napadi na ženske feministice kao „TERFS“ (radikalne feministice koje isključuju transseksualne osobe) zbog tradicionalne definicije žena. Zlostavljanje woke ideologa bilo je posebno snažno kada je u pitanju slučaj „Margot”. Margot je bio aktivist koji je zahtijevao da ga se zove ženom te je osuđen na zatvorsku kaznu zbog nasilnog napada na aktiviste pro-life pokreta. Oni koji su se protivili odredbi da Margot ide u zatvor za žene bili su omalovažavani i slali su im prijetnje smrću.

Radikalni zagovornici woke lobija u Poljskoj podupiru ideju „seksualnog rada“ (prostitucije), tvrdeći da je to „samo posao“. Organizacija Stonewall u Poljskoj promiče ne samo seksualni rad kroz svoje napore u seksualnom odgoju, već i promiskuitet, tj. to da muškarci i žene trebaju imati što više seksualnih partnera.

Poljski intelektualci i akademska zajednica nisu pokazali nikakav otpor ovim idejama, nego su naprotiv pokazali otvorenost za suradnju. Primjerice, Odsjek za psihologiju na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Varšavi blisko je surađivao s LGBTIQ+ Lambda grupom na izvješću o stanju LGBTIQ+ zajednice u razdoblju 2019.–2020. stvarajući pritisak na vladu, a u izvještaju se na neznanstveni način korištenjem pojma „mikroagresija“ došlo do zaključaka kako postoji „neprijateljski pogled“ Poljaka prema homoseksualcima.

Nevjerojatni su još više podatci istraživanja koji su „slučajno“ izostavljeni u izvješćima liberalnih medija kao recimo tvrdnja da 44% trans osoba pati od depresije, a još je nevjerojatnija tvrdnja da 56% mladih Poljaka koji boluju od depresije ima tešku kliničku depresiju. Da su ove brojke stvarne, poljske bolnice bile bi prepune pacijenata s kliničkom depresijom jer dijagnoza kliničke depresije znači bolničko liječenje.

Cijeli izvorni članak možete pročitati ovdje.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...