Subota, 20. travnja 2024.

Zašto pokret „Scout de France“ nema više veze s katoličanstvom?

Portal Valeurs Actuelles objavio je članak koji više nikoga ne iznenađuje, jer ovaj nekoć katolički pokret sada podržava sve lijeve ideološke postavke:

„Praktičan katolik nije mogao podnijeti da ga se optužuje za prozelitizam kada je odgovarao na pitanja mladih sunarodnjaka, ateista, Židova ili muslimana. Jednog jutra, ponudio se da ‘digne zastavu duginih boja’ kako bi odao počast naciji. To je postala ideološka koncepcija izviđača. LGBT bedž je zakačen za ruksake mladih izviđača i oni sami govore jedni drugima o svome novootkrivenom rodnom identitetu“.

U Jambvilleu je 17. travnja na kraju Nacionalnih dana izviđača za vrijeme glavne skupštine mlada voditeljica programa tražila da svako napiše „uključivo“ pismo, a skupštinom je odjekivao pljesak i podrška. Neki su predložili da bi se izviđači umjesto Scout de France mogli zvati Scout Neutres de France.

U zadnjim godinama je u katoličkim izviđačkim pokretima prisutna lijeva ideologija, kako u Francuskoj tako i u Libanonu. Kako Crkva ima svoj Sinodalni put, isto tako izviđački pokreti diljem svijeta imaj svoj novi „put“. Udaljavajući se od europskih i katoličkih vrijednosti koji su temelj izviđačkog pokreta dogodilo se prihvaćanje različitih mišljenja i kultura koje su dovele do prihvaćanja woke ideologije, politike podržavanja migracija i LGBT ideologije. Jedino što ostaje čudno je da francuski biskupi (ali i biskupi u drugim zemljama) vide Scout de France kao katoličku organizaciju i pokret.

Cijeli članak možete pročitati ovdje.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...