Četvrtak, 25. travnja 2024.

40 dana za život: 5 spašenih dječjih života

Jesenska kampanja inicijative 40 dana za život završila je 6. studenog 2022. Ovo je već 18. kampanja u Hrvatskoj, a plodovi su i ove jeseni bili veliki.

„Ove kampanje je više od 2100 ljudi barem na kratko došlo ispred bolnica i domova zdravlja u Hrvatskoj, kako bi bdjeli i molili za nerođene. Presretni smo što možemo reći da znamo za 5 spašenih dječjih života, što znači da od početka našeg djelovanja prije osam godina, znamo za više od 120 dječice spašene od sigurne smrti pobačajem“, rekla je Petra Milković, predsjednica Inicijative u Hrvatskoj.

Lidija Dugan, izvršna direktorica Inicijative rekla nam je više o novim planovima:

„Tijekom jeseni bdjelo se u 38 gradova na 40 mjesta bdijenja. Kroz godine smo vidjeli da svaka kampanja donosi nešto novo, a događa se i stalni rast gradova sudionika. Radujemo se vidjeti što nas čeka u korizmi i novoj kampanji koja počinje 22. veljače 2023., a osobito se veselimo novim gradovima sudionicima i spašenim dječjim životima.“

Podsjetimo, Lidija Dugan bila je i glavna koordinatorica projekta izgradnje spomenika „Ruža Hrvatska“ koju je udruga Hrvatska za Život (čiji je dio i Inicijativa) podigla 16. studenog 2021. Na prvu godišnjicu otkrivanja spomenika, Udruga će objaviti i snimku cijele svečanosti, koju ćete moći pogledati na njihovom YouTube kanalu. Gospođa Dugan poziva sve da ovu divnu snimku pogledaju, a kada se nađu u Vukovaru, posjete spomenik Ružici Markobašić i njezinu nerođenom sinu Antunu, spomenik koji je najveće materijalno dobro udruge Hrvatska za Život, a podignut je za još mnoge, mnoge generacije.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...