Petak, 19. travnja 2024.

EKO-TERORIZAM: Klimatski cirkusanti lancima se vezali za zrakoplove

Klimatski eko-aktivisti ponovno su se oglasili. Ovaj put su upali na stazu u Amsterdamu, gdje su se lancima vezali za avione. Inicijatori prosvjeda kažu da je u prosvjedu sudjelovalo gotovo 500 ljudi, a policija navodi samo 150 privedenih.

Posljednjih tjedana iskusili smo sve radikalniji klimatski aktivizam u Europi. U ime borbe za bolju klimu uništavaju se izložbe u popularnim muzejima. U petak su se ljevičarski aktivisti zalijepili za okvire slika slavnog Francisca Goye u muzeju Prado u Madridu. Istog dana ekoaktivisti su djelo Vincenta van Gogha zalili juhom od graška. Sada je eko-terorizam stigao i do zračne luke u Amsterdamu, gdje je privremeno onemogućen normalan rad pilota.

Aktivisti Greenpeacea i Extincion Rebelliona pojavili su se na aerodromu u Amsterdamu, a da bi došli do ploče morali su probiti visoku ogradu. Koristili su se ljestvama, a dio ljudi je, prema pisanju medija, doputovao biciklima. U svojim su izjavama ljevičarski aktivisti naglasili da prosvjed treba dovesti do ukidanja subotnjih privatnih letova malim zrakoplovima. Prema aktivistima, oni zagađuju okoliš.

Aktiviste je uhitila lokalna policija, a zračna luka brzo je nastavila normalan rad.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...