Petak, 19. travnja 2024.

Francuski kardinal priznao da je seksualno napastovao djevojčicu!

Francuski kardinal Jean-Pierre Ricard priznao je u ponedjeljak da je prije nekoliko desetljeća zlostavljao četrnaestogodišnju djevojčicu. Kardinal Jean-Pierre Ricard rekao je u izjavi: „Prije trideset pet godina, dok sam bio župnik, ponio sam se na nemoralan način prema mladoj djevojci od četrnaest godina. Moje ponašanje neizbježno je dovelo do teških i trajnih posljedica za tu osobu”.

Ricard je dodao u izjavi da se povlači sa svojih funkcija i da je razgovarao sa žrtvom o zlostavljanju. „Ovdje obnavljam svoj zahtjev za oprost i također molim cijelu njezinu obitelj za oprost”, rekao je. Izjavu je na tiskovnoj konferenciji pročitao predsjednik Francuske biskupske konferencije, nadbiskup Reimsa Eric de Moulins-Beaufort.

Nadbiskup je rekao da su podnesene prijave glavnom državnom odvjetniku Francuske i Kongregaciji za nauk vjere kao odgovor na priznanje kardinala Ricarda. Mons. Ricard bio je biskup Bordeauxa, na jugozapadu Francuske, od 2001. do 2019. godine, izvijestio je Reuters.

Sadašnji nadbiskup Bordeauxa, Jean-Paul James, rekao je: „Izražavam svoju najdublju sućut dotičnoj žrtvi. I dijelim bol svih onih, posebno u biskupiji Bordeaux, koji su povrijeđeni ovim otkrićima”. Prema Moulins-Beaufortu, devet francuskih biskupa, kao i dva umirovljena biskupa trenutno su predmet građanske ili crkvene istrage zbog seksualnog zlostavljanja maloljetnika.

Izvor

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...