Subota, 27. travnja 2024.

Mijenjaju li Trumpovi glasači mišljenje za sljedeće predsjedničke izbore?

Ne trebate biti previše zainteresirani za politiku da bi ste shvatili kako predsjednik Trump ima veliku bazu sljedbenika. Diljem Sjedinjenih Američkih Država mnogi republikanci otvoreno govore da će uvijek izabrati Trumpa, bez obzira tko god bio drugi republikanski kandidat.

Međutim, sprema se promjena među republikancima jer midterm izbori nisu donijeli crveni val kako su se nadali, okrivljujući Trumpa za odabir kandidata u ključnim saveznim državama. Prema novoj anketi YouGov, veliki postotak republikanaca želi da guverner Ron DeSantis bude republikanski predsjednički kandidat na izborima za dvije godine.

Četrdeset dva posto birača htjeli bi da DeSantis bude nominirani kandidat u usporedbi s trideset pet posto koji bi radije vidjeli Trumpa. Veliki broj republikanaca sada kaže da bi više voljeli DeSantisa (42%) kao svog predsjedničkog kandidata 2024. nego Trumpa, što je obrat u odnosu na razdoblje prije gotovo mjesec dana, kada – prema anketi Yahoo News/YouGov među odraslim Amerikancima – samo trideset posto preferiralo DeSantisa, a četrdeset pet posto je reklo da preferira Trumpa.

Uz to, Trumpovi nedavni komentari o DeSantisu nisu najbolje legli konzervativnim glasačima, koji smatraju da je Trump izgubio njihovo povjerenje i odanost. Iz toga se može zaključiti da razlika između Trumpa i DeSantisa postaje sve veća.

Guverner DeSantis nije komentirao medijske navode o ovoj temi, iako ga sve više kandidata vidi kao bolji izbor za predsjednika Sjedinjenih Američkih Država od Trumpa. To može biti glavni razlog zašto je Trump nedavno pokrenuo osobno napade na guvernera Floride.

Izvor

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...