Petak, 26. travnja 2024.

Novi britanski premijer nastupa odlučno protiv transrodne ideologije!

Novi britanski premijer, Rishi Sunak, navodno planira izmijeniti Zakon o jednakosti koji regulira pitanja transrodnih osoba u Britaniji. Namjerava spol definirati kao pitanje biologije, a ne roda, zauzimajući konzervativan stav. Premijer Sunak namjerava dokinuti ovaj sustav koji daje pravnu vrijednost „samoidentifikaciji“. Kao rezultat toga, muškarci koji se identificiraju kao žene, a da nisu biološki žene i bez da su prošli medicinsku tranziciju, više ne bi mogli pristupiti mjestima rezerviranima za žene kao što su toaleti i svlačionice.

Organizacije za prava transrodnih osoba zabrinute su zbog ove najavljene zakonske promjene. No čini se da je premijer Sunak odlučan u namjeri da ih provede. On osuđuje ispiranje mozga od strane transrodnih aktivista. LGBTIQ+ medijski izvor Pink News prenio je u srpnju njegove nedvosmislene riječi: „Odlučni smo prekinuti ispiranje mozga, vandalizam i upiranje prstom”. Energično je osudio ono što opisuje kao „vrstu woke gluposti“ koja napada i kontaminira javnost.

Premijer Sunak se isto tako osvrnuo na pitanje spolnog odgoja u školama. U Ujedinjenom Kraljevstvu je od rujna 2019. spolni odgoj obvezan u svim osnovnim i srednjim školama. Britanski premijer namjerava provesti izmjenu ovog modela i pod svaku cijenu želi izbjeći izlaganje male djece eksplicitnom sadržaju i spornim idejama o spolu. Namjerava dati veću važnost mišljenjima roditelja o tim temama, posebno o materijalima za nastavu koji dolaze od vanjskih udruga.

Stav premijer, prema The Telegraphu, posljedica je pritužbi roditelja koji su smatrali da su namjerno isključeni iz obrazovanja svoje djece tako što im je „uskraćen pristup spornim resursima u područjima kao što su rasa, transrodnost i spolno obrazovanje“. Ured povjerenika za informiranje, javno tijelo odgovorno za nadzor pristupa informacijama za građane Ujedinjenog Kraljevstva, otkrio je da je dobio upute da se roditeljima izričito uskrati pristup sadržaju o spolnom odgoju koji su djecu poticali da postanu zagovornici transrodnosti. Premijer Sunak namjerava spriječiti takva zlostavljanja u budućnosti, a svoje postupke opravdava brigom za prava žena i djevojaka.

Izvor

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...