Srijeda, 24. travnja 2024.

ODLIČNA VIJEST: Pao broj pobačaja u saveznoj državi Ohio

Zakon o zabrani pobačaja u saveznoj državi Ohio spriječio je pobačaj gotovo dvije i pol tisuće nerođenih beba u državi ovog ljeta, prema novoj studiji istraživačke grupe WeCount koja se zalaže za pobačaj.

Ohio i više od desetak drugih saveznih država počeli su provoditi pro-life zakone nakon što je Vrhovni sud SAD-a poništio presudu u korist Roe protiv Wade. Neki od tih zakona su na snazi, dok su drugi, uključujući zakon o otkucaju srca u saveznoj državi Ohio, privremeno blokirani sudskim odlukama.

Od lipnja do kolovoza dok je zakon bio na snazi, abortusi su pali za šezdeset pet posto u saveznoj državi Ohiju, što predstavlja oko 2 470 života nerođene djece, pokazalo je novo istraživanje. Prema studiji, ustanove za pobačaj prijavile su 1 950 pobačaja u travnju; ali nakon što je zakon o otkucajima srca stupio na snagu, brojka je pala na 680 u kolovozu.

Zakon o otkucajima srca zabranjuje da se nerođene bebe ubijaju pobačajem nakon što se otkriju otkucaji srca, oko šestog tjedana trudnoće. „Jedna od stvari koja se najviše ističe u ovom ispitivanju pad je broja pobačaja“, rekla je za novine Alison Norris, profesorica na Državnom sveučilištu Ohio i sudionica projekta WeCount.

Pro-life organizacije pojačavaju napore da pomognu ženama koje nisu pobacile i njihovim obiteljima medicinskom, financijskom i emocionalnom podrškom. Dok su neke trudne majke putovale u druge države radi pobačaja, druge su umjesto toga odlučile roditi svoju djecu.

Izvor

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...