Subota, 20. travnja 2024.

Soros i Bloomberg upumpavaju milijune u ofenzivu pobačaja u Michiganu

Vodeći filantropski milijarderi George Soros i Michael Bloomberg nalaze se na popisu „donatora” projekta kojim se uspostavlja pristup pobačaju ustavnim zakonom, navodi američka katolička novinska agencija.

Prijedlog 3 uspostavio bi „temeljno pravo na reproduktivnu slobodu“ u državnom ustavu. Usvajanje amandmana omogućilo bi tzv. kasne pobačaje (čak i u trećem tromjesečju) te bi ukinuo postojeće propise koji zahtijevaju informirani pristanak na pobačaj, te pristanak roditelja u slučaju maloljetnica koje žele pobačaj, sterilizaciju i tzv. promjena spola. Amandmanom bi se također uklonili postojeći zakoni koji zahtijevaju licenciranje „klinika“ za pobačaj i provođenje redovitih inspekcija.

Prema State Departmentu Michigana, promociju Propositiona 3 financijski podupire zaklada Reproduktivna sloboda za sve, koja je u tu svrhu prikupila 34 milijuna dolara.

Prema CNA-u, u posljednjem tromjesečju skupina koja se zalaže za pobačaj primila je 5,2 milijuna dolara u „crnom novcu“ (čije se podrijetlo taji od glasača); 4,5 milijuna dolara od Open Society Policy Centera, lobističke podružnice Open Society Foundations Georgea Sorosa; 2 milijuna od bivšeg gradonačelnika New Yorka Michaela Bloomberga; 2 milijuna od bivšeg izvršnog direktora Microsofta Stevea Ballmera i njegove supruge Connie; i 4 milijuna dolara od Nishada Singha, inženjerskog menadžera u tvrtki za mjenjačnice kriptovaluta FTX.

Kao što CNA Christen Pollo, glasnogovornica organizacije Citizens to Support MI Women and Children, ističe, „zagovornici pobačaja izvan države pokušavaju kupiti amandman na ustav Michigana, za koji se nadaju da će ga koristiti kao dio plana za ostatak zemlje“.

“Ovo nije pokušaj Michigana. New York i Kalifornija su ti koji nameću ekstremističku agendu stanovnicima naše države”, naglasila je.

Prema njezinu mišljenju, što više birača sazna za novi prijedlog, to mu je manja podrška. Prema Pollu, „unatoč tome koliko su novca uložili u ovo, prijedlog 3 još uvijek gubi podršku“.

Izvor

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...