Utorak, 30. travnja 2024.

SRAMOTNO! Francuski biskup sankcionirao svećenika zbog stava oko pobačaja!

Starijem svećeniku na istoku Francuske biskup je zabranio da četiri tjedna javno govori jer je izjavio da je godišnji broj pobačaja na svjetskoj razini veći od broja ubijenih u Prvom svjetskom ratu. Vlč. François Schneider dao je „kontroverznu” izjavu dok je propovijedao na sv. misi (11. studenog) u malom selu Bertrimoutier (307 stanovnika), blizu Epinala u planinama Vosges.

Vjernici koji su čuli propovijed vlč. Schneidera citirali su eksplicitnu osudu pobačaja novinarima lokalnih novina i obznanili „šokantnu izjavu“ na društvenim mrežama, što je izazvalo „šok“ i „snažne emocije“ javnosti. Lokalni političari, kao David Valence, isto su tako na Twitteru nazvali svećenikov stav sramotnim.

Međutim, nevidljivi masakr pobačaja samo je ove godine u Francuskoj odnio više od dvjesto tisuća života, a od kada je pobačaj legaliziran (od siječnja 1975.) skoro je deset milijuna beba ubijeno u Francuskoj. Za cijeli svijet brojka je još šokantnija jer se procjenjuje da je ubijeno oko milijardu beba.

Ovo nije etičko i političko pitanje o kojemu se može raspravljati na debatnim forumima i političkim platformama, nego je etičko pitanje koje se tiče svakog pojedinca. U Francuskoj, primjerice, protivljenje pobačaju predstavlja kraj bilo kakve političke karijere.

Jedan lokalni gradonačelnik čak se požalio da je svećenik dobio „preblagu“ kaznu. No čini se da biskupi i političari koji se zalažu za pobačaj slažu oko toga da je pobačaj u najmanju ruku tabu tema ili neka vrsta nedodirljivog prava koje nitko ne smije dovoditi u pitanje.

Izvor

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...