Petak, 29. ožujka 2024.

STRANCI I KRIMINAL U FRANCUSKOJ: Brojke su nemilosrdne

Nakon što je francuski predsjednik Emmanuel Macron priznao da stranci počine polovicu svih zločina u Parizu, novi podatci sada pokazuju da su u nekim područjima stope kriminalnih djela koje su počinili migranti još više.

Na televizijskom kanalu France 2, Macron je 26. listopada objasnio sljedeće: „Da, kada gledamo kriminal u Parizu, ne možemo ne vidjeti da su barem polovicu zločina učinili ljudi koji su stranci, bilo koji su u neregularnoj situaciji ili čekaju azil”.

Kada ih je kontaktirala francuska novinska kuća 20 Minutes, Ministarstvo unutarnjih poslova je pojasnilo da je predsjednik Macron mislio na prvih šest mjeseci 2022. Prema izvješću pariške policije „četrdeset osam posto ispitanih za djela delikvencije u Parizu su stranci“ tijekom ovog razdoblja. Ti stranci uključuju osobe koje su neregistrirane ili su registrirane na teritoriju metropolitanske Francuske, dodaje ministarstvo, što je kategorija malo šira od one koju je dao predsjednik Macron, koja se odnosi samo na osobe u neregularnoj situaciji ili one koje čekaju azil.

Međutim, u izvješću pariške policije također je navedena informacija da su u prvih šest mjeseci 2022. stranci bili znatno više zastupljeni po pitanju teških prekršaja, to jest bili su odgovorni za 70,4 posto nasilnih razbojništava i 75,6 posto krađi, pokazuju podatci Policijske uprave i statističke službe za unutarnju sigurnost.

Pariz ipak ima veći broj stranaca, jer je petnaest posto stanovništva Pariza stranog podrijetla naspram osam posto u ostatku zemlje. Ipak, prema podatcima pariške policije, za sedamdeset posto nasilnih pljački odgovorno je petnaest posto stanovništva!

Izvor

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...