Utorak, 23. travnja 2024.

Tehnološke kompanije spremne su kazniti „netolerantne“ političke heretike osim ako se ne pokaju

Tehnološke kompanije uzet će Vam novac ako ne prođete inkvizicijski sud u Silicijskoj dolini pa se pobrinite da imate „prihvatljive stavove“ kada koristite njihove platforme za financiranje i transakcije. Primjerice, PayPal vas može kazniti s 2,500 američkih dolara zbog promicanja „netolerancije“ na toj aplikaciji.

Malo je čudno, u najmanju ruku, da vas PayPal – koji u biti funkcionira kao digitalni novčanik – može kazniti zbog načina na koji trošite ili prenosite svoj novac. Razumijem da postoje pravna pitanja i ograničenja, kao što je upotreba usluge za plaćanje ubojice ili kupnja i prodaja narkotika, ali „netolerancija“ je loše definiran i preopterećen pojam.

Međutim, ovdje u pitanju nije samo PayPal, nego mnoge druge usluge kao primjerice Patreon, koji je ukinuo račune konzervativnim i alternativnim pojedincima jer su postupali protiv „politika tvrtke“. U našem uglavnom nereligioznom i sekulariziranom svijetu, čini se da morate priznati svoje grijehe „svećeniku“ na Patreonu, a zatim vam je dopušteno izaći iz čistilišta velikih tehnologija da biste zarađivali za život s prihvatljivim idejama.

Međutim, čak i bez istraživanja interneta, mogu zaključiti da se mnoštvo amoralnih i zlih pothvata financira na Patreonu, ali im je dopušteno da ostanu na platformi samo zato što su lijevo orijentirani. Svi se sjećamo debakla s GoFundMeom i Freedom Convoy u veljači kada je div za masovno financiranje ukinuo novac kanadskim borcima za slobodu. Nakon pritiska međunarodnog tiska i ogromne količine donacija GoFundMe je otkazao prikupljanje sredstava, uglavnom zbog pritiska lijevih političara.

Kako sada stvari stoje, trenutno možete donirati „miroljubivoj“ organizaciji Black Lives Matter, koja teško da je miroljubiva organizacija i uzrokovala je masovne građanske nemire i nemjerljivu štetu na građanskoj imovini. Izgleda da je ogromna birokracija kreirala velike tehnološke kompanije da bi imala svoje uporište, a velike tehnološke kompanije podupire lijeve vlade jer one pišu zakone da bi pogodovale tehnološkim kompanijama.

Izvor

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...