Petak, 19. travnja 2024.

TEROR: Četiri „pro-life“ aktivista osuđena na zatvor zbog pokušaja spašavanja beba od pobačaja

Sudac je u petak osudio četiri pro-life aktivista na četrdeset pet dana zatvora jer su 2019. ušli u bolnicu za pobačaje u Flintu u Michiganu da bi spasili nerođene bebe od pobačaja, a odbijali su otići.

Pro-life aktivisti Lauren Handy, William Goodman, Patrice Woodworth i Matthew Connolly uhićeni su unutar bolnice za pobačaje u lipnju 2019. dok su sudjelovali u akciji spašavanja nerođenih beba. Miroljubiva i nenasilna akcija, spašavanje beba uključuje ulazak u ustanovu za pobačaje i nuđenje informacija, ohrabrenje i davanje crvenih ruža ženama.

Često pro-life aktivisti odbijaju napustiti zgradu sve dok se tamo pobacuju nerođene bebe, umjesto toga odlučuju sjediti na podu da bi se molili i pjevali pjesme dok ih policija ne prisili da odu. Zbog toga su u petak osuđeni na četrdeset pet dana zatvora i zatvorsku kaznu služit će u zatvoru u Flintu u saveznoj državi Michigan.

Monica Migliorino Miller, predsjednica organizacije Citizens for a Pro-Life Society, koja je također bila tamo, prethodno je rekla za LifeNews da su imali oko deset minuta da savjetuju žene u čekaonici prije nego što odluče ići na pobačaj. Rekla je da su svakoj ženi ponudili crvenu ružu s priloženom porukom i kontakt podatcima lokalnih centara za trudnice. Miller je rekla da nije uhićena jer je izašla savjetovati druge žene dok su ulazile u ustanovu za pobačaje.

Rekla je da djelovanje njezine organizacije želi pokazati da su nerođene bebe kojima je zakazan pobačaj izopćenici iz društva i da zaslužuju da netko zauzme njihovu zaštitu u trenutcima prije nego što budu ubijene.

Poput Majke Tereze iz Kalkute, Miller je rekla da pripadnici njezine organizacije idu tamo „gdje su nevini odbačeni – i na tim mjestima im nastoje donijeti ljubav, a ženama kojima je zakazan pobačaj nadu i istinski mir, ohrabrujući ih da izaberu život“.

Izvor

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...