Petak, 29. ožujka 2024.

Trump najavio svoju kandidaturu na izborima 2024.: Najavio obračun s dubokom državom, rodnim ludilom…

„Za razliku od Bidena, koji bi nas vjerojatno doveo do Trećeg svjetskog rata, ja ću držati Ameriku podalje od glupih i nepotrebnih stranih ratova, kao što sam činio četiri godine. Opet ćemo imati mir kroz snagu”, rekao je Donald Trump, najavljujući svoje sudjelovanje u utrci za predsjednika 2024.

„Razmontirat ćemo duboku državu i vratiti moć naciji”, dodao je.

Kao što je najavljeno, u utorak je u Mar-a-Lagu na Floridi bivši predsjednik Sjedinjenih Država zajedno s bivšom prvom damom Melanijom Trump bio domaćin događaja tijekom kojeg je najavio početak predsjedničkih izbora.

„Kako bih Ameriku ponovno učinio velikom i slavnom, večeras objavljujem svoju kandidaturu za predsjednika Sjedinjenih Država”, rekao je Trump.

Ovom prilikom podsjetio je da su 232 političara uz njegovu podršku pobijedila na dosadašnjim međuizborima i guvernerima, dok su 22 izgubila, te je sažeo svoj program za 2024. godinu.

Trump je tako najavio da će prvoga dana okončati Bidenov rat protiv energije nakon čega će inflacija pasti, a najavio je i obračun s kriminalom.

„Ovo je posao za milijune ponosnih ljudi koji rade zajedno, iz svih krajeva svijeta i iz svih društvenih slojeva, mladih i starih, crnih i bijelih, sa španjolskim i azijskim korijenima”, dodao je.

„Washingtonski nas establishment želi ušutkati, ali mi im to ne ćemo dopustiti. Ono što smo izgradili u proteklih šest godina najveći je pokret u povijesti jer nije riječ o politici, već o našoj ljubavi prema ovoj velikoj zemlji, prema Americi, i ne ćemo dopustiti da propadne”.

„Radikalni lijevi demokrati uveli su ekstremnu ideologiju dominacije i kontrole vlade. Naš pristup je suprotan, temeljen na slobodi, vrijednostima, osobnoj odgovornosti i korištenju zdravog razuma”.

„Kad budem u Bijeloj kući, naše će se škole boriti protiv kritičke rasne teorije, radikalnih društvenih teorija i rodnog ludila; ako ga predaju, izgubit će javna sredstva, prisilit ćemo ih da prestanu (…) i nećemo dopustiti muškarcima da sudjeluju u ženskim sportovima, je li to u redu?”, upitao je izazvavši oduševljene ovacije prisutnih.

Trump je najavio i ukidanje covid ograničenja i vraćanje na posao svih domoljuba koji su u vojsci dobili otkaz.

„Tražim vaš glas, tražim vašu podršku i tražim vaše prijateljstvo i molitve tijekom ovog nevjerojatnog, ali opasnog putovanja. Ako naš pokret ostane ujedinjen i samouvjeren, srušit ćemo moć tiranije i osigurati slobodu za sebe, našu djecu i naraštaje koje dolaze. Zlatno doba Amerike je tek pred nama i zajedno ćemo učiniti Ameriku ponovno jakom, učinit ćemo Ameriku ponovno bogatom, učinit ćemo Ameriku ponovno moćnom, učinit ćemo Ameriku ponovno ponosnom, učinit ćemo Ameriku ponovno sigurnom. Amerika će ponovno biti slavna i mi ćemo Ameriku ponovno učiniti velikom. Hvala vam, Bog vas blagoslovio”, zaključio je Trump.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...