Petak, 26. travnja 2024.

UZ POTPORU POLITIKE: Kanada postaje eksperiment utopijske raznolikosti

Kanadski sociolog i kolumnist izražava zabrinutost zbog masovne imigracije koja pogađa Kanadu, točnije zbog potrebe vlasti da potvrde svoju privrženost „multikulturalizmu“.

U kolumni objavljenoj u Le Figarou u subotu 5. studenoga, koju je kasnije prenio na svoj Twitter račun, Mathieu Bock-Côté osvrnuo se na „demografsko utapanje naroda Quebeca“. Kanadski sociolog i kolumnist spomenuo je masovnu podršku novim migrantima, što je politika koju napose promiče premijer Justin Trudeau. „Imigracija je u srcu kanadske kulture i ne postoji otpor prema tome od strane političkih vlasti”, objašnjava Mathieu Bock-Côté.

Iako se konzervativci u Kanadi suprotstavljaju tome, kanadska vlada nedavno je najavila da će povećati svoje useljeničke kvote na pola milijuna migranata godišnje do 2025. Kanadski sociolog vjeruje da je zemlja postala primjer „planetarne laboratorijske utopije“, pokrenute u potrazi za multikulturalizmom koja je postala „identitetska matrica woke ideologije u zemlji“.
Mathieu Bock-Côté upozorava na demografsku transformaciju čak i u izboru jezika koji se koriste u Kanadi. U kanadi se koriste francuski i engleski jezik. Nadalje, kolumnist uvjerava da trenutna kanadska vlada „doživljava francuski jezik kao diskriminirajuću privilegiju prema populaciji imigrantskog podrijetla“.

Prema Mathieu Bock-Côtéu, Quebec se formirao kao nedovršena nacionalna država uhvaćena u zamku. „Svjedoci smo ubrzanog nazadovanja francuskog jezika i frankofonskog identiteta u Kanadi”, rekao je. Upozorio je da Quebec gubi svoju kulturu i da postaje samo „jedna kulturna zajednica među mnogim drugima“.

Izvor

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...