Subota, 20. travnja 2024.

Židovski glumac obratio se na katoličanstvo!

Poznati židovski glumac i komičar Gad Elmaleh, omiljen u Francuskoj, najavio je svoje obraćenje na katoličku vjeru, proces u kojem je, kao što kaže, presudnu ulogu odigrala Djevica Marija. Njegovo obraćenje na katoličanstvo prikazano je u njegovom novom filmu Reste un peu (Ostani još malo).

Židovski glumac prema pisanju španjolskog El Munda uzet će ime Jean Marie na krštenju. Kao dio procesa upoznavanja katoličanstva studirao je teologiju u Parizu, a 2019. je u Londonu sudjelovao u stvaranju mjuziklu o svetoj Bernadette Soubirous, vidjelici koja je vidjela Gospu Lurdsku.

Gad Elmaleh je za francuske novine Le Figaro rekao da je Djevica Marija njegova najljepša ljubav i izrazio iznenađenje što u Francuskoj „velika većina katolika ne živi svoju vjeru otvoreno”.

Kao dijete, ispričao je u intervjuu, ušao je u crkvu i ugledao sliku Majke Božje. „To nije bila vizija, samo običan kip, ali bio sam skamenjen. Počela sam plakati i skrivati se od straha da me ne otkriju moji, od straha od prokletstva i praznovjerja. Čuvao sam to tajnom cijelo djetinjstvo”, prisjetio se glumac.

U intervjuu za podcast L’invité, koji je objavljen na YouTubeu 9. studenog, Elmaleh je govorio o novom filmu koji započinje s prikazivanjem u kinima od 16. studenog. O tome je naš portal već izvijestio, a članak možete pročitati ovdje.

Glumčevi stvarni roditelji glume u filmu. Nisu bili presretni njegovom odlukom da prijeđe na katoličanstvo, ali su mu odlučili dati podršku. Gad Elmaleh se nada da će film, koji predstavlja svjedočanstvo, potaknuti preispitivanje životnih odluka.

Izvor

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...