Srijeda, 08. svibnja 2024.

Lubeničari su u Zagrebu pokazali svu raskoš političkog talenta

Dvije godine i više su nego dovoljno vremensko razdoblje kako bi se procjenjivali rezultati nečije političke vladavine. Prvih se godinu dana može pozivati na naslijeđene probleme, no nakon toga takva argumentacija posve pada u vodu i ukazuje na vlastitu nesposobnost.

Dvije godine i tri mjeseca bili su više nego dovoljno kako bi pokazali svu raskoš političkog talenta platforme Možemo u Zagrebu.

Možemosi  su kao bitan element svoga programa isticali zbrinjavanje otpada. Što je učinjeno na tom planu? Sudeći po hrpetinama smeća diljem grada čini se da će se uskoro cijeli grad pretvoriti u Jakuševac. Grad pliva u smeću, a ingeniozne reforme sustava zbrinjavanja otpada pokazuju se kao čisti promašaj.

Visoka trava sada je već zaštitni znak glavnog grada. Visina trave na nekim mjestima bila bi dobra za baliranje. Lubeničarski aktivisti svojedobno su poručivali da se protiv klimatskih promjena bore smanjenom košnjom. Čini se da zaista tako.

A vode lubeničari brigu i o zmijama i divljim svinjama koje tumaraju nepokošenim gradom. I ne mare pritom za rodno neutralne semafore.

Stvari problemi Zagrepčana nisu u fokusu Tomaševićeve družine.

Njih zanimaju druge teme kao što su rodno neutralni semafori, „osobe koje menstruiraju“ i druge transrodne priče iz davnine.

Roditelji i djeca, dakle teme budućnosti, nisu u fokusu Možemosa.

Nesposobnost

Čim su došli na vlasti ukinuli su mjeru roditelj odgojitelj, a zabranjuju i zastave Hoda za život. Kao zeleni fundamentalisti oni zastupaju eugeničarsko-neomaltuzijanske agende iz arsenala kulture smrti.

Potrebno je smanjiti broj ljudi na Zemlji. Kako bi bilo više mjesta za visoku travu i divlje svinje.

Sreća u nesreći Tomaševićeve pobjede u Zagrebu je ta da se sada na ne tako malom primjeru može vidjeti nesposobnost tih lubeničarsko-neradničkih struktura.

To, naravno, s obzirom na razinu političke pismenosti u Hrvatskoj, nije baš nikakav jamac da ta opcija ne će ponovno ostvariti pristojne rezultate u tzv. superizbornoj godini.

Dosljednost u političkoj gluposti stara je dijagnoza hrvatskog elektorata.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...