Ponedjeljak, 29. travnja 2024.

Antunovski hod mladih: Hoće li Tomašević i njima dati odbijenicu kao Hodu za život?

Pred dvije godine Grad Zagreb zabranio je zastavice Hoda za život. Iz Grada su odgovorili da se gradonačelnik Tomislav Tomašević ne slaže s ciljevima Hoda za život, a njegova je „zadnja“ oko postavljanja zastava na gradske jarbole.

Ideološki zatucani možemovci ovako shvaćaju demokraciju: nema demokracije za one koji se ne slažu s našim ideološkim agendama.

Iste kriterije Tomašević sada primjenjuje i na Antunovski hod mladih koji će se ove godine održati 8. lipnja i tim se povodom očekuje gotovo 10,000 mladih sudionika. Organizator hoda, fra Stjepan Brčina iz župe Sveti Duh, ističe kako postoje još brojni organizacijski izazovi, a jedan od njih je i molba Gradu Zagrebu za postavljanjem pozornice i razglasa na Trgu bana Josipa Jelačića. Odgovora na upit još nema iako je prošlo točno dva mjeseca od postavljanja upita.

U razgovoru za HKR, fra Stjepan poručio je: „Jedna od ruta za vrijeme Hoda predstavlja i prolazak kroz trg bana Jelačića, zbog čega nam je potrebna pozornica i razglas. Nakon što je poslan zahtjev, dopuna i požurnica, odgovora na upit još uvijek nema“.

Objašnjavajući što će se dogoditi ako zamolba bude odbijena, fra Stjepan je rekao da će se mladi, unatoč tome, okupiti i na Trgu bana Jelačića. „Opće je poznato da ovo nije manifestacija župe već cijeloga grada, a mladi će, u slučaju nedobivanja potrebne pozornice i razglasa pjevati i moliti – unatoč tome“.

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Stjepan Brčina (@stjepanbrcina)

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...