Ponedjeljak, 06. svibnja 2024.

Nacije koje prihvaćaju pobačaj neizbježno podupiru eutanaziju, evo zašto

U prošlotjednoj epizodi Van Maren Showa, Jonathon objašnjava zašto demografske i kulturne krize koje pogađaju zapadne nacije dovode do povećane podrške legalnoj eutanaziji.

Poslušajte emisiju

Jonathon svoja zapažanja temelji na kolumni britanskog zastupnika Matthewa Parrisa koji brani eutanaziju. Isto tako, Jonathon primjećuje pritisak na pobačaj u situaciji u kojoj zemlje u razvijenom svijetu imaju poteškoća u stvaranju sljedećeg naraštaja. „Djeca su budućnost, a ako nemamo tu djecu, nemamo tu budućnost “, primjećuje Jonathon, gledajući na Japan kao primjer.

Govoreći o poticanju pobačaja, Jonathon primjećuje da i u Europi i u Sjedinjenim Državama postoji „jedan od najvećih poticaja na ekstremne zakone o pobačaju“, poticaj kakav nije viđen desetljećima. Američka situacija je predvidljiva nakon pada u predmetu Roe v. Wade, ali se reakcija na njegov pad vidi i drugdje. „Odgovor zapadnih elita na [demografsku krizu]  nevjerojatno je bizaran, jer se čini da su čvrsto opredijeljene da ne prepoznaju taj problem“, kaže on.

Gledajući svoju rodnu Kanadu kao primjer, naciju koja se suočava s padom nataliteta dok istovremeno želi ponuditi ženama besplatnu kontracepciju, Jonathon kaže: „Morali biste biti istinski, istinski predan ideolog da vidite gdje je Kanada i razmislite , ‘Znam što nam treba. Trebamo platiti kontracepcijske pilule. To je sada definitivno nacionalni prioritet. Moramo ukrasiti plaće vrijednih Kanađana i platiti za manje beba, jer to ima smisla“.

U međuvremenu, ono što se događa kada stopa nataliteta u zemlji opadne je uvoz migranata zbog nacionalne radne snage – nešto što je viđeno u mnogim zapadnim zemljama kako bi se zadržala porezna osnovica za pružanje socijalne države.

Nadalje, vrijeme poticanja politike eutanazije poklapa se s vremenom prvobitnih zakona o pobačaju u zapadnim zemljama. Jonathon objašnjava da su desetljeća pobačaja i kontracepcije ostavila zemlje bez potrebne stope zamjene stanovništva i sve većeg broja starijih osoba, što opterećuje nacionalne zdravstvene sustave s popratnom sve manjom poreznom osnovicom.

„Zakonska eutanazija u biti služi kao tlačni ventil“, smatra Jonathon. „To je doista ciničan način suočavanja s problemima koje smo stvorili seksualnom revolucijom, a koje u mnogim slučajevima ne želimo… ili ih potencijalno ne možemo riješiti.“

Izvor

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...