Utorak, 21. svibnja 2024.

Sud u São Paulu zabranio je citiranje Biblije na sastancima gradskog vijeća

Sud u brazilskoj državi São Paulo zabranio je citiranje biblijskih odlomaka tijekom sjednica gradskog vijeća u gradu  Bauru od 400,000 stanovnika. Zanimljivo je da je tamo dominantna religija kršćanstvo koje slijedi preko 87 posto lokalnog stanovništva, a spominjanje vjere u javnom životu tamo je do sada bila uobičajena praksa.

Sud je presudio da je citiranje Biblije, koje je prije bilo uobičajeno u gradskom vijeću, u suprotnosti sa sekularnom prirodom države. Državni sud zabranio je i korištenje zazivanja Boga, kao i traženja zaštite od Providnosti tijekom sjednica gradskog vijeća.

Tu nije kraj, jer je zabranjeno i dosad prakticirano stavljanje primjerka Biblije na stol gdje se održavaju sjednice gradskog vijeća Baurua.

Prema komentatorima, odluka suda u São Paulu je „bez presedana“ i može biti teško prihvatljiva u zemlji koja se, kako ističu, „smatra jednom od najreligioznijih na svijetu“.

Prema studiji Evangeličke unije Brazila (AEB) iz 2023., gotovo 90 posto stanovnika ove zemlje deklariraju se kao vjernici.

Izvor

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga.

Moglo bi te zanimati...